Overig

Laatste update:

Meeste pechgevallen langs de A13

De A13 heeft de dubieuze eer de eerste winnaar van de pechweg van het jaar-award te zijn. Op de zeventien kilometer lange verbindingsweg tussen Den Haag en Rotterdam gebeurden vorig jaar de meeste pechgevallen. Er strandden vier keer zoveel automobilisten als op de gemiddelde snelweg. Dat meldt pechhulpverlener Route Mobiel in een persbericht.

“De A4 is de drukste weg van Nederland maar toch vinden we deze snelweg pas ergens in de middenmoot”, zegt Edward Reinderst, commercieel directeur van Route Mobiel. “De A13 wordt wel druk bereden door vrachtvervoer en is ook al een oudere weg. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor het hoge aantal pechgevallen.”

Beter toeven was het op de A31 vanaf de Afsluitdijk naar Drachten. Hier gebeurden de minste pechgevallen: twintig keer minder dan gemiddeld.

Route Mobiel heeft bij de analyse van zijn data het aantal pechgevallen per kilometer snelweg berekend. Er is geen rekening gehouden met hoe druk de snelwegen bereden waren. Aantallen wil de pechhulpverlener, uit concurrentieoogpunt, niet geven.  

Meeste pech dichtbij huis
Overigens doen de meeste pechgevallen zich nog steeds voor binnen de stads- en dorpsgrenzen. Slechts één op de tien pechgevallen doet zich voor buiten de bebouwde kom. Reinderts: “Daarbij moet je denken aan auto’s die niet willen starten, lege accu’s of automobilisten die hun auto niet meer in kunnen komen. Onder de pechgevallen op de Rijkswegen vallen vooral lekke banden, elektrische storingen in de auto of aanrijdingen waarna de auto moet worden weggesleept.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Meeste pechgevallen langs de A13 | Fleet&Mobility

Meeste pechgevallen langs de A13

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De A4 is de drukste weg van Nederland maar toch vinden we deze snelweg pas ergens in de middenmoot”, zegt Edward Reinderst, commercieel directeur van Route Mobiel. “De A13 wordt wel druk bereden door vrachtvervoer en is ook al een oudere weg. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor het hoge aantal pechgevallen.”

Beter toeven was het op de A31 vanaf de Afsluitdijk naar Drachten. Hier gebeurden de minste pechgevallen: twintig keer minder dan gemiddeld.

Route Mobiel heeft bij de analyse van zijn data het aantal pechgevallen per kilometer snelweg berekend. Er is geen rekening gehouden met hoe druk de snelwegen bereden waren. Aantallen wil de pechhulpverlener, uit concurrentieoogpunt, niet geven.  

Meeste pech dichtbij huis
Overigens doen de meeste pechgevallen zich nog steeds voor binnen de stads- en dorpsgrenzen. Slechts één op de tien pechgevallen doet zich voor buiten de bebouwde kom. Reinderts: “Daarbij moet je denken aan auto’s die niet willen starten, lege accu’s of automobilisten die hun auto niet meer in kunnen komen. Onder de pechgevallen op de Rijkswegen vallen vooral lekke banden, elektrische storingen in de auto of aanrijdingen waarna de auto moet worden weggesleept.”