Overig

Laatste update:

Ford introduceert e-bikes

Autofabrikant Ford gaat fietsen verkopen. Het bedrijf presenteerde de e-bikes op het Mobile World Congress in Barcelona. Het gaat om een pilot waarmee Ford wil bekijken “hoe de e-bikes kunnen worden geïntegreerd met automotive en publiek transport voor zakelijke gebruikers”.

De e-bike is onderdeel van het Ford Smart Mobility Plan, waartoe ook een app behoort waarmee reizen kunnen worden gepland. “Het is voor ons een stap in de ontwikkeling van connectivieit, mobiliteit en het gebruik van big data om het vervoer voor consumenten zo efficient en aangenaam mogelijk te maken”, zo zei Barb Samardzich, chief operating officer, Ford of Europe.

Ford riep medewerkers op om een elektrische fiets te ontwerpen die aan de doelstellingen op het gebied van smart mobility voldoet. Daar zijn twee prototypes uit gekomen: de MoDe:Me en de MoDe:Pro e-bikes. Deze worden op het Mobile World Congress gepresenteerd.

Inhaalsensor
Beide e-bikes hebben een 200 watt motor en ondersteunen de fietser bij snelheden tot 25 kilometer per uur. Op de fietsen worden ook automotive innovaties toegepast, zoals een sensor waarmee de fietser wordt gewaarschuwd dat hij wordt ingehaald.

De MoDe:Me e-bike wordt gefabriceerd door fietsfabrikant Dahon. Deze fiets is opvouwbaar zodat hij achterin de kofferbak van de auto kan of mee kan worden genomen in bijvoorbeeld de trein.

De MoDe:Pro e-bike wordt gebouwd door Ford zelf en is bedoeld voor pakketdiensten.

Met de app MoDe:Link krijgen de fietsers real time informatie over fietspaden, het weer en eventuele opstoppingen. Het navigatiesysteem begeleidt de fietser: zo trilt bijvoorbeeld het linkerhandvat als de fietser linksaf moet.

Ford Nederland kan nog niet zeggen of de pilot ook in Nederland wordt uitgevoerd.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Ford introduceert e-bikes | Fleet&Mobility

Ford introduceert e-bikes

Redactie Redactie
• Laatste update:

De e-bike is onderdeel van het Ford Smart Mobility Plan, waartoe ook een app behoort waarmee reizen kunnen worden gepland. “Het is voor ons een stap in de ontwikkeling van connectivieit, mobiliteit en het gebruik van big data om het vervoer voor consumenten zo efficient en aangenaam mogelijk te maken”, zo zei Barb Samardzich, chief operating officer, Ford of Europe.

Ford riep medewerkers op om een elektrische fiets te ontwerpen die aan de doelstellingen op het gebied van smart mobility voldoet. Daar zijn twee prototypes uit gekomen: de MoDe:Me en de MoDe:Pro e-bikes. Deze worden op het Mobile World Congress gepresenteerd.

Inhaalsensor
Beide e-bikes hebben een 200 watt motor en ondersteunen de fietser bij snelheden tot 25 kilometer per uur. Op de fietsen worden ook automotive innovaties toegepast, zoals een sensor waarmee de fietser wordt gewaarschuwd dat hij wordt ingehaald.

De MoDe:Me e-bike wordt gefabriceerd door fietsfabrikant Dahon. Deze fiets is opvouwbaar zodat hij achterin de kofferbak van de auto kan of mee kan worden genomen in bijvoorbeeld de trein.

De MoDe:Pro e-bike wordt gebouwd door Ford zelf en is bedoeld voor pakketdiensten.

Met de app MoDe:Link krijgen de fietsers real time informatie over fietspaden, het weer en eventuele opstoppingen. Het navigatiesysteem begeleidt de fietser: zo trilt bijvoorbeeld het linkerhandvat als de fietser linksaf moet.

Ford Nederland kan nog niet zeggen of de pilot ook in Nederland wordt uitgevoerd.