Overig

Laatste update:

Autovereniging wordt rijdersvereniging

De Vereniging Auto van de Zaak gaat vanaf vandaag verder onder de naam Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). “De naam past veel beter bij de doelgroep omdat hij uitgaat van de persoon in plaats van het object”, vertelt initiatiefnemer Martin Huisman. “De vereniging is er niet alleen voor rijders van een auto van de zaak, maar ook voor werknemers en ondernemers die op basis van een kilometervergoeding of mobiliteitsbudget in hun privéauto zakelijke kilometers maken. De afkorting VZR is ook nog eens veel fijner.”

De vereniging bestaat inmiddels vijf jaar en heeft ruim 20 duizend leden. “Het uitgangspunt was altijd de berijder die zakelijke kilometers maakt, ongeacht de vorm waarin dit gebeurt. Maar de leaseauto is lang niet altijd meer het vanzelfsprekende vervoermiddel voor zakelijke kilometers, dankzij de komst van mobiliteitsbudgetten, private lease en het toenemend aantal mensen dat gebruik maakt van een kilometervergoeding.”

Een van de speerpunten van de `nieuwe` vereniging is – naast de lobby voor de Autobrief2 – het opzetten van een normering voor een  mobiliteitsbudget.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Autovereniging wordt rijdersvereniging | Fleet&Mobility

Autovereniging wordt rijdersvereniging

Redactie Redactie
• Laatste update:

De vereniging bestaat inmiddels vijf jaar en heeft ruim 20 duizend leden. “Het uitgangspunt was altijd de berijder die zakelijke kilometers maakt, ongeacht de vorm waarin dit gebeurt. Maar de leaseauto is lang niet altijd meer het vanzelfsprekende vervoermiddel voor zakelijke kilometers, dankzij de komst van mobiliteitsbudgetten, private lease en het toenemend aantal mensen dat gebruik maakt van een kilometervergoeding.”

Een van de speerpunten van de `nieuwe` vereniging is – naast de lobby voor de Autobrief2 – het opzetten van een normering voor een  mobiliteitsbudget.