Overig

Laatste update:

Filezwaarte in oktober met 16% gestegen

De filezwaarte (lengte x duur file) is in oktober met 16 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2014. De stijging van het aantal files is volledig toe te schrijven aan de drukte tijdens de avondspitsen. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB.

Het begin van de herfstvakantie op vrijdag 16 oktober zorgde voor de drukste spits in die maand. Regen en ongelukken zorgden voor een extreem drukke en lange vrijdagavondspits.

Sinds anderhalf jaar neemt de filezwaarte weer toe in Nederland. De ANWB verwacht dat de filegroei blijft doorzetten, onder andere vanwege stijgende volumes in de logistieke sector. De positieve effecten van de aanpak van diverse knelpunten en de openstelling van veel extra rijstroken lijken daarmee langzamerhand uitgewerkt.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Filezwaarte in oktober met 16% gestegen | Fleet&Mobility

Filezwaarte in oktober met 16% gestegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het begin van de herfstvakantie op vrijdag 16 oktober zorgde voor de drukste spits in die maand. Regen en ongelukken zorgden voor een extreem drukke en lange vrijdagavondspits.

Sinds anderhalf jaar neemt de filezwaarte weer toe in Nederland. De ANWB verwacht dat de filegroei blijft doorzetten, onder andere vanwege stijgende volumes in de logistieke sector. De positieve effecten van de aanpak van diverse knelpunten en de openstelling van veel extra rijstroken lijken daarmee langzamerhand uitgewerkt.