Overig

Laatste update:

VZR: 86 procent positief over noodstopsysteem in auto’s

86 Procent van de zakelijk rijders is blij met noodstopsysteem. (Foto: Shutterstock)

Ondertussen weet 16 procent van de zakelijke rijders niet of onvoldoende hoe een AEBS systeem werkt.

Uit onderzoek van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) blijkt dat 86 procent van de zakelijke rijders positief is over een noodstopsysteem in de auto. Meer dan de helft (53%) heeft al een automatisch noodstopsysteem (AEBS) in de auto, terwijl 23 procent zegt graag zo’n systeem in de auto te willen hebben.

Onvoldoende

Daarnaast zegt 16 procent niet of onvoldoende te weten hoe een AEBS systeem werkt: 10 procent zegt het niet goed te weten, terwijl 6 procent geen idee heeft waar AEBS voor staat en of het überhaupt in de auto aanwezig is. Vanaf 2022 is een noodremsysteem een verplichting in nieuwe auto’s.

De VZR onderzocht de bekendheid over AEBS onder 823 leden en wil graag meer aandacht en kennis over ADAS-systemen. Vorig jaar werd het ADAS convenant afgesloten en ondertekende ook de VZR deze alliantie, die het gebruik van rijhulpsystemen wil stimuleren. 

VZR: 86 procent positief over noodstopsysteem in auto’s | Fleet&Mobility

VZR: 86 procent positief over noodstopsysteem in auto’s

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
86 Procent van de zakelijk rijders is blij met noodstopsysteem. (Foto: Shutterstock)

Uit onderzoek van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) blijkt dat 86 procent van de zakelijke rijders positief is over een noodstopsysteem in de auto. Meer dan de helft (53%) heeft al een automatisch noodstopsysteem (AEBS) in de auto, terwijl 23 procent zegt graag zo’n systeem in de auto te willen hebben.

Onvoldoende

Daarnaast zegt 16 procent niet of onvoldoende te weten hoe een AEBS systeem werkt: 10 procent zegt het niet goed te weten, terwijl 6 procent geen idee heeft waar AEBS voor staat en of het überhaupt in de auto aanwezig is. Vanaf 2022 is een noodremsysteem een verplichting in nieuwe auto’s.

De VZR onderzocht de bekendheid over AEBS onder 823 leden en wil graag meer aandacht en kennis over ADAS-systemen. Vorig jaar werd het ADAS convenant afgesloten en ondertekende ook de VZR deze alliantie, die het gebruik van rijhulpsystemen wil stimuleren.