Overig

Chargepoint maakt beursgang dankzij omgekeerde overname

Een laadstation van Chargepoint. (Foto: Chargepoint)

Switchback Energy, een beursgenoteerd acquisitiebedrijf in de energiebranche, heeft zich laten overnemen door Chargepoint, een Amerikaanse aanbieder van laadpalen.

Dankzij deze omgekeerde overname maakt Chargepoint een beursgang en groeit de waarde van het bedrijf naar 2,4 miljard dollar (2,1 miljard euro). Daarnaast haalde Chargepoint 493 miljoen dollar (422 miljoen euro) op, waarmee het zijn bedrijfsactiviteiten in Europa en Noord-Amerika uitbreidt. Dat maakt Chargepoint bekend in een persbericht.

Scott McNeill, ceo en cfo van Switchback, is verheugd over de samenvoeging van de bedrijven in Chargepoint. “De laadindustrie van elektrische auto’s groeit en het is de verwachting dat de investering in de laadinfrastructuur in 2030 190 miljard dollar zal bedragen. Als gevolg hiervan geloven we dat Chargepoint zijn sterke marktpositie handhaaft en zal blijven groeien naarmate de EV-industrie zich verder ontwikkelt.”

Chargepoint is samen met EVBox, waarmee het zijn laadnetwerk verbonden heeft, wereldwijd een van de grotere aanbieders van laadpalen. Het bedrijf heeft ruim 115 duizend laadpalen in bezit. Daarnaast maakt Chargepoint deel uit van ChargeUp Europe, een alliantie ter bevordering van de laadinfrastructuur in Europa.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Chargepoint maakt beursgang dankzij omgekeerde overname | Fleet&Mobility

Chargepoint maakt beursgang dankzij omgekeerde overname

Jeroen Vos Jeroen Vos
Een laadstation van Chargepoint. (Foto: Chargepoint)

Dankzij deze omgekeerde overname maakt Chargepoint een beursgang en groeit de waarde van het bedrijf naar 2,4 miljard dollar (2,1 miljard euro). Daarnaast haalde Chargepoint 493 miljoen dollar (422 miljoen euro) op, waarmee het zijn bedrijfsactiviteiten in Europa en Noord-Amerika uitbreidt. Dat maakt Chargepoint bekend in een persbericht.

Scott McNeill, ceo en cfo van Switchback, is verheugd over de samenvoeging van de bedrijven in Chargepoint. “De laadindustrie van elektrische auto’s groeit en het is de verwachting dat de investering in de laadinfrastructuur in 2030 190 miljard dollar zal bedragen. Als gevolg hiervan geloven we dat Chargepoint zijn sterke marktpositie handhaaft en zal blijven groeien naarmate de EV-industrie zich verder ontwikkelt.”

Chargepoint is samen met EVBox, waarmee het zijn laadnetwerk verbonden heeft, wereldwijd een van de grotere aanbieders van laadpalen. Het bedrijf heeft ruim 115 duizend laadpalen in bezit. Daarnaast maakt Chargepoint deel uit van ChargeUp Europe, een alliantie ter bevordering van de laadinfrastructuur in Europa.