Infrastructuur

Laatste update:

Chargepoint koopt Nederlandse EV-dienstverlener Viriciti

Chargepoint-ceo Pasquale Romano. (Foto: Chargepoint)

Het Amerikaanse laadpaalbedrijf Chargepoint heeft de Nederlandse leverancier van elektrisch vervoeroplossingen Viriciti gekocht. Het bedrijf betaalt in totaal 75 miljoen euro. Dat melden de bedrijven vandaag.

Chargepoint kocht eerder het eveneens in Amsterdam gevestigde Has-to-be voor 250 miljoen euro. Chargepoint kreeg in maart dit jaar een beursnotering in New York en haalde daarmee 500 miljoen dollar op. Het bedrijf concurreert met de Nederlandse laadpaalbedrijven EV Box, Alfen, Newmotion (Shell) en Allego. Van deze bedrijven hebben EV Box en Allego aangekondigd naar de beurs te willen om de verwachte groei in de markt te kunnen bijbenen.

Toekomst

Chargepoint breidt met deze overname zijn portfolio uit van oplossingen voor het opladen van voertuigen met software, hardware en diensten. De integratie van het dienstenaanbod van Viriciti helpt wagenparken hun elektrische activiteiten te optimaliseren, met onder andere batterijbeheer, laadstationbewaking, telematica voor OEM’s van voertuigen, voertuigonderhoud en gegevens over voertuigactiviteiten. “De toekomst van wagenparken is elektrisch en laadoplossingen die zijn geïntegreerd in de vele bedrijfssystemen in huidige depots is essentieel voor succesvolle elektrificatie”, zegt Pasquale Romano, president en ceo van Chargepoint. “Nu wagenparken van alle soorten in Noord-Amerika en Europa blijven elektrificeren, benadrukt deze gecombineerde oplossing het belang van software voor EV-oplaadsystemen en biedt het een operationele inzetbaarheid tegen lage kosten.”

Viriciti is opgericht in 2012 en heeft op dit moment meer dan 50 medewerkers in Nederland en de VS, die ongeveer 150 wagenparkbeheerders ondersteunen met 2.500 genetwerkte poorten en 3.500 verbonden voertuigen in beheer. Klanten van Viriciti zijn onder andere vervoersbedrijven Arriva en Keolis en retailer Picnic.

Chargepoint koopt Nederlandse EV-dienstverlener Viriciti | Fleet&Mobility

Chargepoint koopt Nederlandse EV-dienstverlener Viriciti

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Chargepoint-ceo Pasquale Romano. (Foto: Chargepoint)

Chargepoint kocht eerder het eveneens in Amsterdam gevestigde Has-to-be voor 250 miljoen euro. Chargepoint kreeg in maart dit jaar een beursnotering in New York en haalde daarmee 500 miljoen dollar op. Het bedrijf concurreert met de Nederlandse laadpaalbedrijven EV Box, Alfen, Newmotion (Shell) en Allego. Van deze bedrijven hebben EV Box en Allego aangekondigd naar de beurs te willen om de verwachte groei in de markt te kunnen bijbenen.

Toekomst

Chargepoint breidt met deze overname zijn portfolio uit van oplossingen voor het opladen van voertuigen met software, hardware en diensten. De integratie van het dienstenaanbod van Viriciti helpt wagenparken hun elektrische activiteiten te optimaliseren, met onder andere batterijbeheer, laadstationbewaking, telematica voor OEM’s van voertuigen, voertuigonderhoud en gegevens over voertuigactiviteiten. “De toekomst van wagenparken is elektrisch en laadoplossingen die zijn geïntegreerd in de vele bedrijfssystemen in huidige depots is essentieel voor succesvolle elektrificatie”, zegt Pasquale Romano, president en ceo van Chargepoint. “Nu wagenparken van alle soorten in Noord-Amerika en Europa blijven elektrificeren, benadrukt deze gecombineerde oplossing het belang van software voor EV-oplaadsystemen en biedt het een operationele inzetbaarheid tegen lage kosten.”

Viriciti is opgericht in 2012 en heeft op dit moment meer dan 50 medewerkers in Nederland en de VS, die ongeveer 150 wagenparkbeheerders ondersteunen met 2.500 genetwerkte poorten en 3.500 verbonden voertuigen in beheer. Klanten van Viriciti zijn onder andere vervoersbedrijven Arriva en Keolis en retailer Picnic.