Personenauto's

Arval wil alleen duurzame ROB

Leasemaatschappij Arval maakt duurzaam repareren onderdeel van de nieuw af te sluiten overeenkomsten met haar schade-, glas-, onderhoud- en bandenleveranciers. De leveranciers moeten hiervoor een keurmerk behalen, bij voorkeur via stichting Duurzaam Repareren.

Matthijs Wouters, directeur operations bij Arval: “Al sinds onze oprichting kijken wij naar een juiste balans tussen mens, milieu en ondernemerschap. De laatste jaren ligt de focus op de verdere verduurzaming van ons wagenpark, ook vanuit de wens van onze klanten. Dit doen wij zelf met onder andere advies over zuinig rijden en de inzet van minder vervuilende leaseauto’s, maar ook onze leveranciers kunnen hier veel in betekenen. Daarom leggen wij in onze nieuwe overeenkomsten met hen duidelijke afspraken vast over het mvo-beleid en geldt het werken volgens de richtlijnen van stichting Duurzaam Repareren als een van de belangrijkste selectiecriteria.”

Stichting Duurzaam Repareren hanteert een eisenpakket waaraan bedrijven moeten voldoen om het Duurzaam Repareren-certificaat te ontvangen. Voorbeelden zijn het gebruik van ruildelen in plaats van het vernieuwen van onderdelen en controle van de bandenspanning bij iedere auto die de werkplaats bezoekt.

Een geaccrediteerde instantie beoordeelt namens de stichting of bedrijven het certificaat definitief mogen behalen. In het college van deskundigen dat de eisen vaststelt, nemen onder andere vertegenwoordigers van fleetowners, consumentenbelangen en leasemaatschappijen deel. Ook Arval is sinds het eerste uur betrokken bij het college van deskundigen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Arval wil alleen duurzame ROB | Fleet&Mobility

Arval wil alleen duurzame ROB

Redactie Redactie

Matthijs Wouters, directeur operations bij Arval: “Al sinds onze oprichting kijken wij naar een juiste balans tussen mens, milieu en ondernemerschap. De laatste jaren ligt de focus op de verdere verduurzaming van ons wagenpark, ook vanuit de wens van onze klanten. Dit doen wij zelf met onder andere advies over zuinig rijden en de inzet van minder vervuilende leaseauto’s, maar ook onze leveranciers kunnen hier veel in betekenen. Daarom leggen wij in onze nieuwe overeenkomsten met hen duidelijke afspraken vast over het mvo-beleid en geldt het werken volgens de richtlijnen van stichting Duurzaam Repareren als een van de belangrijkste selectiecriteria.”

Stichting Duurzaam Repareren hanteert een eisenpakket waaraan bedrijven moeten voldoen om het Duurzaam Repareren-certificaat te ontvangen. Voorbeelden zijn het gebruik van ruildelen in plaats van het vernieuwen van onderdelen en controle van de bandenspanning bij iedere auto die de werkplaats bezoekt.

Een geaccrediteerde instantie beoordeelt namens de stichting of bedrijven het certificaat definitief mogen behalen. In het college van deskundigen dat de eisen vaststelt, nemen onder andere vertegenwoordigers van fleetowners, consumentenbelangen en leasemaatschappijen deel. Ook Arval is sinds het eerste uur betrokken bij het college van deskundigen.