Personenauto's

Laatste update:

5 procent auto`s staat nog op winterbanden

In Nederland stonden in juni nog zo`n 407.000 auto`s op winterbanden, dat is 5 procent van het Nederlandse wagenpark. Daarnaast rijdt 1,4 procent van de automobilisten op een combinatie van zomer-, winter en allseasonbanden door elkaar.

Dat blijkt uit het tweede Rolling Wheel onderzoek van Bandenbranchevereniging Vaco.

Uit het onderzoek, waarvoor in juni de banden van 1.500 auto’s werden onderzocht, blijkt tevens dat de staat van personenwagenbanden in Nederland nog steeds zorgwekkend is. Zo heeft, net als in oktober vorig jaar, 41 procent van de personenauto`s ten minste één band met een onregelmatigheidsslijtage of beschadiging.

Gevaar op de weg
Wel werden er dit keer iets minder banden aangetroffen die onder de minimale profieldiepte zaten. In juni ging het om 3,1 procent van de onderzochte auto`s bij het vorige onderzoek om 4 procent. Verder liep het aantal auto`s met tenminste een band die gevaar voor de verkeersveiligheid oplevert een procentpunt terug (9 procent).

“Het is mooi dat dit percentage iets is gedaald, maar in absolute zin zijn er nog steeds 730.000 personenwagens die een gevaar zijn op de weg. Dat is beslist te veel”, vindt Vaco-branchemanager Edwin Brinksma.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
5 procent auto`s staat nog op winterbanden | Fleet&Mobility

5 procent auto`s staat nog op winterbanden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit het tweede Rolling Wheel onderzoek van Bandenbranchevereniging Vaco.

Uit het onderzoek, waarvoor in juni de banden van 1.500 auto’s werden onderzocht, blijkt tevens dat de staat van personenwagenbanden in Nederland nog steeds zorgwekkend is. Zo heeft, net als in oktober vorig jaar, 41 procent van de personenauto`s ten minste één band met een onregelmatigheidsslijtage of beschadiging.

Gevaar op de weg
Wel werden er dit keer iets minder banden aangetroffen die onder de minimale profieldiepte zaten. In juni ging het om 3,1 procent van de onderzochte auto`s bij het vorige onderzoek om 4 procent. Verder liep het aantal auto`s met tenminste een band die gevaar voor de verkeersveiligheid oplevert een procentpunt terug (9 procent).

“Het is mooi dat dit percentage iets is gedaald, maar in absolute zin zijn er nog steeds 730.000 personenwagens die een gevaar zijn op de weg. Dat is beslist te veel”, vindt Vaco-branchemanager Edwin Brinksma.