Personenauto's

Laatste update:

Volvo introduceert elektrische bus

Volvo Buses presenteert tijdens de vakbeurs IAA Commercial Vehicles de Volvo 7900 Electric Hybrid, een plug-in hybride bus. Volgens de fabrikant staat de Volvo 7900 voor “een nieuwe generatie openbaar vervoer”.

De plug-in hybride bus heeft een 75 procent lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot dan een conventionele dieselbus en is hij met 65 decibel vele malen stiller. Volgens de fabrikant kan de bus 70 procent van zijn route elektrisch rijden. De accu van de bus kan bij het eindstation in zes minuten worden opgeladen.

Verschillende Europese steden, waaronder Hamburg, Luxemburg en Stockholm, hebben al interesse getoond. De serieproductie staat gepland om in 2016 van start te gaan.

De IAA vindt plaats van 25 september tot 2 oktober in Hannover. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Volvo introduceert elektrische bus | Fleet&Mobility

Volvo introduceert elektrische bus

Redactie Redactie
• Laatste update:

De plug-in hybride bus heeft een 75 procent lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot dan een conventionele dieselbus en is hij met 65 decibel vele malen stiller. Volgens de fabrikant kan de bus 70 procent van zijn route elektrisch rijden. De accu van de bus kan bij het eindstation in zes minuten worden opgeladen.

Verschillende Europese steden, waaronder Hamburg, Luxemburg en Stockholm, hebben al interesse getoond. De serieproductie staat gepland om in 2016 van start te gaan.

De IAA vindt plaats van 25 september tot 2 oktober in Hannover.