Personenauto's

Laatste update:

Record aantal mensen op autodieet

Een recordaantal van 1.094 medewerkers, afkomstig van honderd bedrijven starten morgen met een autovrij dieet. Dertig dagen lang doen ze mee aan het Low Car Diet van Urgenda en laten ze zoveel mogelijk de auto staan.

Van 10 september tot en met 10 oktober gaan de deelnemers, onder wie ook honderd directeuren, gebruik maken van fiets, bus, tram, metro, trein, deelauto’s en openbare werkplekken met het doel hun eigen auto zo veel mogelijk te laten staan. Dit levert de bedrijven een kostenbesparing op van zo’n twintig procent en zorgt voor een verminderde CO2-uitstoot.

De bedrijven gaan met elkaar de strijd aan en degenen die de meeste duurzame kilometers afleggen, maken kans op prijzen. Onder meer een Regus Gold card en een dag reizen met de trein met eigen conducteur en machinist zijn te winnen. Deelnemers die hun ervaringen het boeiendst kunnen opschrijven in een blog kunnen ook prijzen winnen.

Bedrijven die meedoen aan deze derde editie van het Low Car Diet zijn onder meer Nike, Bugaboo, IBM, PGGM, TMG, ABN Amro, Eneco en Unilever.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Record aantal mensen op autodieet | Fleet&Mobility

Record aantal mensen op autodieet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van 10 september tot en met 10 oktober gaan de deelnemers, onder wie ook honderd directeuren, gebruik maken van fiets, bus, tram, metro, trein, deelauto’s en openbare werkplekken met het doel hun eigen auto zo veel mogelijk te laten staan. Dit levert de bedrijven een kostenbesparing op van zo’n twintig procent en zorgt voor een verminderde CO2-uitstoot.

De bedrijven gaan met elkaar de strijd aan en degenen die de meeste duurzame kilometers afleggen, maken kans op prijzen. Onder meer een Regus Gold card en een dag reizen met de trein met eigen conducteur en machinist zijn te winnen. Deelnemers die hun ervaringen het boeiendst kunnen opschrijven in een blog kunnen ook prijzen winnen.

Bedrijven die meedoen aan deze derde editie van het Low Car Diet zijn onder meer Nike, Bugaboo, IBM, PGGM, TMG, ABN Amro, Eneco en Unilever.