Personenauto's

Laatste update:

Tenderfraude: vijf politiemedewerkers buiten dienst gesteld

Het korps landelijke politiediensten stelt per direct vijf politiemedewerkers buiten dienst die werkzaam zijn of zijn geweest op de afdeling inkoop. Dat heeft korpschef Gerard Bouman besloten op basis van nieuwe informatie over aanbestedingen, meldt Politie.nl.

De politie kwam onlangs in het nieuws omdat medewerkers verdacht werden van betrokkenheid bij corruptie bij de wagenparktender.

De directeur facility management, een collega van de Eenheid Amsterdam en drie medewerkers van het Politiedienstencentrum zijn buiten dienst gesteld. Drie van hen waren eerder al ontheven van hun taken op het gebied van de inkoop.

“Door de lange duur van het Rijksrechercheonderzoek naar aanleiding van de aanbesteding politievoertuigen, ontstaan er veel speculaties. Ik zie het als mijn plicht om zo transparant mogelijk te zijn”, aldus Bouman. “Want professionaliteit, integriteit en de betrouwbaarheid van de politie mogen nooit ter discussie staan.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Tenderfraude: vijf politiemedewerkers buiten dienst gesteld | Fleet&Mobility

Tenderfraude: vijf politiemedewerkers buiten dienst gesteld

Redactie Redactie
• Laatste update:

De politie kwam onlangs in het nieuws omdat medewerkers verdacht werden van betrokkenheid bij corruptie bij de wagenparktender.

De directeur facility management, een collega van de Eenheid Amsterdam en drie medewerkers van het Politiedienstencentrum zijn buiten dienst gesteld. Drie van hen waren eerder al ontheven van hun taken op het gebied van de inkoop.

“Door de lange duur van het Rijksrechercheonderzoek naar aanleiding van de aanbesteding politievoertuigen, ontstaan er veel speculaties. Ik zie het als mijn plicht om zo transparant mogelijk te zijn”, aldus Bouman. “Want professionaliteit, integriteit en de betrouwbaarheid van de politie mogen nooit ter discussie staan.”