Personenauto's

Laatste update:

Inval hoofdkantoor Uber in A’dam

Inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport hebben vanochtend een inval gedaan bij Uber. Zij willen daar inzage hebben in en afschriften vorderen van de totale administratie van Uber in het kader van de dienst Uberpop. Dat zegt een woordvoerster van de inspectiedienst tegen de Telegraaf.

“Wij willen een beeld krijgen van de totale omvang van illegale taxichauffeurs van Uberpop. De chauffeurs rijden nog steeds door ondanks de dwangsom die eind vorig jaar is opgelegd”, aldus de zegsvrouw. Uber Amsterdam is het Europese hoofdkantoor van de dienst.

Tegen de krant zegt een woordvoerder dat het een waarschuwing is aan internationale start-ups, technologiebedrijven en multinationals. “Hun investeringen in Nederland zijn wellicht niet welkom en de klantendata is er niet veilig.”

De goedkopere taxidienst Uberpop werd afgelopen december verboden door de rechter. Uber is daarop in beroep gegaan en er loopt nog een bodemprocedure tussen de taxidienst en de inspectie.

Deze week stelde SP-Kamerlid Bashir wederom Kamervragen aan staatssecretaris Wiebes van Financiën over het niet afdragen van belastingpremies door de taxidienst. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Inval hoofdkantoor Uber in A’dam | Fleet&Mobility

Inval hoofdkantoor Uber in A’dam

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Wij willen een beeld krijgen van de totale omvang van illegale taxichauffeurs van Uberpop. De chauffeurs rijden nog steeds door ondanks de dwangsom die eind vorig jaar is opgelegd”, aldus de zegsvrouw. Uber Amsterdam is het Europese hoofdkantoor van de dienst.

Tegen de krant zegt een woordvoerder dat het een waarschuwing is aan internationale start-ups, technologiebedrijven en multinationals. “Hun investeringen in Nederland zijn wellicht niet welkom en de klantendata is er niet veilig.”

De goedkopere taxidienst Uberpop werd afgelopen december verboden door de rechter. Uber is daarop in beroep gegaan en er loopt nog een bodemprocedure tussen de taxidienst en de inspectie.

Deze week stelde SP-Kamerlid Bashir wederom Kamervragen aan staatssecretaris Wiebes van Financiën over het niet afdragen van belastingpremies door de taxidienst.