Personenauto's

Laatste update:

Business Lease: ACC verdient zich terug

Business Lease Nederland onderzoekt samen met verzekeraar Aon de mogelijkheden om zijn klanten gratis veilheidsaccessoires aan te bieden zoals Adaptive Cruise Control, Blind Spot en Lane Keeping. “We zouden dat dan bekostigen uit de verwachte verlaagde schadelast door diezelfde technologie,” zegt Vincent Peeters, algemeen directeur bij Business Lease Nederland.

Volgens de partijen kiezen leaserijders te vaak met hun portemonnee en kijken bij de keuze voor een nieuwe leaseauto te weinig voor veiligheidsaccessoires. 

Aon voerde afgelopen week op een testcircuit tests uit met twaalf modellen van Volvo, BMW, Mercedes en Tesla die ‘platoonen’: ze rijden dan op korte afstand connected achter elkaar. Een van de eerste aandachtpunten die daaruit naar voren kwamen, was dat berijders alert moeten blijven. Wanneer bijvoorbeeld de voorste auto’s vrij stevig moeten remmen, dan reageren de voertuigen aan de achterkant niet snel genoeg automatisch. Bestuurders moeten dan mee remmen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Business Lease: ACC verdient zich terug | Fleet&Mobility

Business Lease: ACC verdient zich terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de partijen kiezen leaserijders te vaak met hun portemonnee en kijken bij de keuze voor een nieuwe leaseauto te weinig voor veiligheidsaccessoires. 

Aon voerde afgelopen week op een testcircuit tests uit met twaalf modellen van Volvo, BMW, Mercedes en Tesla die ‘platoonen’: ze rijden dan op korte afstand connected achter elkaar. Een van de eerste aandachtpunten die daaruit naar voren kwamen, was dat berijders alert moeten blijven. Wanneer bijvoorbeeld de voorste auto’s vrij stevig moeten remmen, dan reageren de voertuigen aan de achterkant niet snel genoeg automatisch. Bestuurders moeten dan mee remmen.