Personenauto's

Laatste update:

‘Grote verschillen in prestaties budgetbanden’

De prijzen van budgetbanden lopen niet erg uiteen, maar hun prestaties wel. Dat blijkt uit een zomerbandentest van de Duitse automobielclub ACE. 

ACE vergeleek zomerbanden van tien verschillende budgetmerken in de maat 195/65 R15 met elkaar. De prijs voor een set van deze banden liep uiteen van 230 euro (High Performer) tot 282 euro (Hankook).

Hierbij bleek dat met name de Nexen N`Blue HD Plus, Hankook Kinergy Eco K425 en de Pneumant Summer HP4 hele goede prestaties neerzetten, maar dat veel van de overige kandidaten met name op een nat wegdek steken laten vallen. De GT Radial Champiro FE1 eindigde onderaan omdat de remweg van deze band op een natte ondergrond maar liefst 15,5 meter langer is die van de winnende Nexen-band.

De remweg werd gemeten bij een snelheid van 100 kilometer per uur. Het testvoertuig stond op de Nexen- en Hankook-banden binnen 46,3 meter stil. Ook voor handling op nat en aquaplaning kreeg de GT Radial geen punten. 

Lees meer over de bandentest op Automotive Werkplaats

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Grote verschillen in prestaties budgetbanden’ | Fleet&Mobility

‘Grote verschillen in prestaties budgetbanden’

Redactie Redactie
• Laatste update:

ACE vergeleek zomerbanden van tien verschillende budgetmerken in de maat 195/65 R15 met elkaar. De prijs voor een set van deze banden liep uiteen van 230 euro (High Performer) tot 282 euro (Hankook).

Hierbij bleek dat met name de Nexen N`Blue HD Plus, Hankook Kinergy Eco K425 en de Pneumant Summer HP4 hele goede prestaties neerzetten, maar dat veel van de overige kandidaten met name op een nat wegdek steken laten vallen. De GT Radial Champiro FE1 eindigde onderaan omdat de remweg van deze band op een natte ondergrond maar liefst 15,5 meter langer is die van de winnende Nexen-band.

De remweg werd gemeten bij een snelheid van 100 kilometer per uur. Het testvoertuig stond op de Nexen- en Hankook-banden binnen 46,3 meter stil. Ook voor handling op nat en aquaplaning kreeg de GT Radial geen punten. 

Lees meer over de bandentest op Automotive Werkplaats