Alphabet lanceert deelauto-app

Het aantal deelautogebruikers stijgt, mede omdat mensen vanwege corona het OV willen mijden. Om de deelauto nog toegankelijker te maken, introduceert leasemaatschappij Alphabet de app AlphaGuide.

Het aantal deelauto-gebruikers in Nederland is het afgelopen jaar gestegen met 42 procent. Dat blijkt uit het jaarlijkse dashboard Autodelen van CROW-KpVV. Steeds meer Nederlanders zien autodelen als een goede oplossing om veilig te reizen en het OV te mijden. Inmiddels is het totaal aantal deelautogebruikers in Nederland gegroeid naar 730.000.  AlphaCity, dat zich richt op zakelijk autodelen, heeft in totaal zo’n 10.000 gebruikers van zijn platformOm in te spelen op de toenemende vraag naar deelauto’s, heeft Alphabet  zijn deelauto concept AlphaCity uitgebreid met een nieuwe feature op de app AlphaGuide (geschikt voor iOS en Android). Hiermee kun je met de smartphone een deelauto reserveren, de deuren openen en sluiten, een eventuele schade melden en de pincode opvragen. Daarnaast kan de deelauto volledig geïntegreerd worden in de huurvloot waardoor het mogelijk wordt gemaakt om een deelauto voor een korte periode in te zetten. Dit biedt de klant meer flexibiliteit in onzekere tijden en sluit bovendien naadloos aan op de 1m-5y propositie van Alphabet waarbij de leasemaatschappij mobiliteit biedt van 1 minuut tot 5 jaar.

“Corona heeft de manier waarop werkgevers omgaan met mobiliteit versneld veranderd”, aldus Simon Corsel, manager corporate communication & PR bij Alphabet. “Een deelauto past heel goed in het nieuwe normaal. Zo is een traditionele leaseauto bij een nieuwe baan geen zekerheid of zelfs wens meer. Mensen werken meer thuis en de vraag naar individueel en flexibel reizen groeit. Met de fiets naar kantoor, overdag met een (deel) auto naar een klant en daarna weer met de fiets naar huis. Wij verwachten dan ook dat deze app een schot in de roos zal zijn.”

https://www.alphabet.com/nl-nl/auto-delen

Alphabet lanceert deelauto-app | Fleet&Mobility

Alphabet lanceert deelauto-app

Het aantal deelautogebruikers stijgt, mede omdat mensen vanwege corona het OV willen mijden. Om de deelauto nog toegankelijker te maken, introduceert leasemaatschappij Alphabet de app AlphaGuide.

Het aantal deelauto-gebruikers in Nederland is het afgelopen jaar gestegen met 42 procent. Dat blijkt uit het jaarlijkse dashboard Autodelen van CROW-KpVV. Steeds meer Nederlanders zien autodelen als een goede oplossing om veilig te reizen en het OV te mijden. Inmiddels is het totaal aantal deelautogebruikers in Nederland gegroeid naar 730.000.  AlphaCity, dat zich richt op zakelijk autodelen, heeft in totaal zo’n 10.000 gebruikers van zijn platformOm in te spelen op de toenemende vraag naar deelauto’s, heeft Alphabet  zijn deelauto concept AlphaCity uitgebreid met een nieuwe feature op de app AlphaGuide (geschikt voor iOS en Android). Hiermee kun je met de smartphone een deelauto reserveren, de deuren openen en sluiten, een eventuele schade melden en de pincode opvragen. Daarnaast kan de deelauto volledig geïntegreerd worden in de huurvloot waardoor het mogelijk wordt gemaakt om een deelauto voor een korte periode in te zetten. Dit biedt de klant meer flexibiliteit in onzekere tijden en sluit bovendien naadloos aan op de 1m-5y propositie van Alphabet waarbij de leasemaatschappij mobiliteit biedt van 1 minuut tot 5 jaar.

“Corona heeft de manier waarop werkgevers omgaan met mobiliteit versneld veranderd”, aldus Simon Corsel, manager corporate communication & PR bij Alphabet. “Een deelauto past heel goed in het nieuwe normaal. Zo is een traditionele leaseauto bij een nieuwe baan geen zekerheid of zelfs wens meer. Mensen werken meer thuis en de vraag naar individueel en flexibel reizen groeit. Met de fiets naar kantoor, overdag met een (deel) auto naar een klant en daarna weer met de fiets naar huis. Wij verwachten dan ook dat deze app een schot in de roos zal zijn.”

https://www.alphabet.com/nl-nl/auto-delen