Infrastructuur

Laatste update:

Mistergreen opent eerste snellaadstation

Bij pompstation Haarrijn in Breukelen is deze week het eerste van twintig snellaadstation in gebruik genomen. Leasemaatschappij Mistergreen heeft opdracht gegeven voor het station en Stedin heeft hem aangelegd.

Travelcard exploiteert het station.

EV-rijders met een Travelcard-pas kunnen bij het station in tien minuten hun voertuig opladen en gemiddeld weer zo’n zestig kilometer rijden. De snelladers zijn zodoende een ondersteuning voor het laden thuis en bij het werk.

Het komende jaar wil Mistergreen nog twintig elektrische laadstations openen langs snelwegen in de Randstad. Dit eerste laadstation staat langs de A2. Mark Schreurs van Mistergreen: “Als leasemaatschappij voor elektrische auto’s nemen wij met de oprichting van ‘Charge Network’ de verantwoordelijkheid voor het opzetten van een landelijk dekkend netwerk aan snelladers. Onze leaserijders kunnen hier gratis laden.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie