Infrastructuur

Laatste update:

Filedruk neemt 10% toe

De filezwaarte (lengte keer duur files) is in het eerste half jaar van 2016 met 10 procent toegenomen ten opzichte van die periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB.

De groei van het aantal files op de snelwegen geldt volgens de belangenvereniging voor heel Nederland. De ANWB schrijft de toename toe aan de verbeterde economie in ons land.

In Amsterdam werd veel meer hinder gemeten, terwijl de drukte in Rotterdam afnam. Bij de Maasstad nam de filezwaarte juist met ruim 10 procent af omdat de A4 tussen Delft en Schiedam is geopend en de A15 Europoort-Rotterdam is verbreed. Het verkeer tussen Den Haag en Rotterdam wordt nu veel beter verspreid. De A13 Den Haag-Rotterdam verdween daardoor uit de filetop, maar op de A4 Den Haag-Amsterdam nam de filezwaarte wel fors toe.

De verkeersdrukte tijdens de ochtendspits steeg het afgelopen half jaar met zo’n 5 procent. Overdag nam het aantal files juist veel meer toe vergeleken met vorig jaar, namelijk met 20 procent. De avondspits telde 12 procent meer files.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Filedruk neemt 10% toe | Fleet&Mobility

Filedruk neemt 10% toe

Redactie Redactie
• Laatste update:

De groei van het aantal files op de snelwegen geldt volgens de belangenvereniging voor heel Nederland. De ANWB schrijft de toename toe aan de verbeterde economie in ons land.

In Amsterdam werd veel meer hinder gemeten, terwijl de drukte in Rotterdam afnam. Bij de Maasstad nam de filezwaarte juist met ruim 10 procent af omdat de A4 tussen Delft en Schiedam is geopend en de A15 Europoort-Rotterdam is verbreed. Het verkeer tussen Den Haag en Rotterdam wordt nu veel beter verspreid. De A13 Den Haag-Rotterdam verdween daardoor uit de filetop, maar op de A4 Den Haag-Amsterdam nam de filezwaarte wel fors toe.

De verkeersdrukte tijdens de ochtendspits steeg het afgelopen half jaar met zo’n 5 procent. Overdag nam het aantal files juist veel meer toe vergeleken met vorig jaar, namelijk met 20 procent. De avondspits telde 12 procent meer files.