Infrastructuur

Laatste update:

Enexis monteert 98 laadpunten in eigen parkeergarage

Parkeergarage Enexis telt 98 laadpalen. (Foto: Enexis)

Het netwerkbedrijf realiseerde hiermee naar eigen zeggen het grootste laadplein, onderin de parkeergarage van het hoofdkantoor.

Netwerkbedrijf Enexis Groep heeft in het afgelopen jaar 150 extra laadpunten gerealiseerd voor de medewerkers en bezoekers van het bedrijf, zo meldt het in een persbericht. Daarmee komt het totale aantal laadpunten uit op 243, waarvan 98 op een ‘laadplein’ in de parkeergarage in ’s Hertogenbosch. Deze punten kunnen een groot aantal oplaadsessies tegelijkertijd aan, zonder dat het netwerk wordt overbelast. Volgens Enexis is dat vooral belangrijk, omdat het laadplein van dezelfde stroomvoorziening gebruik maakt als het bedrijfspand. Voor medewerkers die weinig tijd hebben om de auto op te laden, kan er gebruik worden gemaakt van één van de zestien laadpunten die zijn voorzien van een dubbele laadcapaciteit van 22kWh.

Enexis streeft naar een duurzaam mobiliteitsbeleid: 70 procent van alle nieuw bestelde leaseauto’s zijn (deels) elektrisch, aldus het bedrijf. Daardoor is er bij het bedrijf ook een grotere behoefte ontstaan aan laadcapaciteit op de werkplek.

Behalve de medewerkers en bezoekers van Enexis, maken ook bewoners van het aangrenzende flatgebouw gebruik van het laadplein.

Enexis monteert 98 laadpunten in eigen parkeergarage | Fleet&Mobility

Enexis monteert 98 laadpunten in eigen parkeergarage

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Parkeergarage Enexis telt 98 laadpalen. (Foto: Enexis)

Netwerkbedrijf Enexis Groep heeft in het afgelopen jaar 150 extra laadpunten gerealiseerd voor de medewerkers en bezoekers van het bedrijf, zo meldt het in een persbericht. Daarmee komt het totale aantal laadpunten uit op 243, waarvan 98 op een ‘laadplein’ in de parkeergarage in ’s Hertogenbosch. Deze punten kunnen een groot aantal oplaadsessies tegelijkertijd aan, zonder dat het netwerk wordt overbelast. Volgens Enexis is dat vooral belangrijk, omdat het laadplein van dezelfde stroomvoorziening gebruik maakt als het bedrijfspand. Voor medewerkers die weinig tijd hebben om de auto op te laden, kan er gebruik worden gemaakt van één van de zestien laadpunten die zijn voorzien van een dubbele laadcapaciteit van 22kWh.

Enexis streeft naar een duurzaam mobiliteitsbeleid: 70 procent van alle nieuw bestelde leaseauto’s zijn (deels) elektrisch, aldus het bedrijf. Daardoor is er bij het bedrijf ook een grotere behoefte ontstaan aan laadcapaciteit op de werkplek.

Behalve de medewerkers en bezoekers van Enexis, maken ook bewoners van het aangrenzende flatgebouw gebruik van het laadplein.