Infrastructuur

Laatste update:

Tomtom presenteert autonoom rijdende auto

Het voertuig van Tomtom wordt gebruikt om de autonome technologie te testen (foto: Tomtom)

De auto wordt gebruikt om nieuwe technologie uit te testen en de HD-kaarten van Tomtom te verbeteren.

Tomtom presenteert tijdens de IAA Frankfurt een autonoom rijdende auto, die als testvoertuig wordt gebruikt om de autonome rijtechnologie van Tomtom en Denso te testen en te verbeteren. Daarbij gaat het om de Tomtom High Definition (HD)-kaart, Tomtom Roadagrams en een kaartstreamingservice, Tomtom Autostream.

“Het hebben van ons eigen autonome voertuig is een groot voordeel als het gaat om de ontwikkeling van de technologie die nodig is voor veilig en comfortabel autonoom rijden”, zegt Willem Strijbosch, bij Tomtom verantwoordelijk voor autonoom rijden. “We kunnen onze kaarttechnologie continu op de weg testen, inzichten en gegevens van hoge kwaliteit krijgen over hoe het presteert in een veelvoud van omstandigheden. Dat voeren we meteen in op ons kaartvormingsproces.”

Acht laserscanners, stereocamera’s en zes radars zijn ingebouwd in een bestaande Volvo. Deze uitgebreide sensorset biedt een 360-graden beeld van de omgeving van de auto. Gegevens van deze sensoren worden verwerkt en vergeleken met de Tomtom HD Map, zodat het voertuig zichzelf precies kan lokaliseren. 

Tomtom heeft nog niet bekend gemaakt waar en wanneer de auto gaat rijden. 

 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Tomtom presenteert autonoom rijdende auto | Fleet&Mobility

Tomtom presenteert autonoom rijdende auto

Maarten Maarten
• Laatste update:
Het voertuig van Tomtom wordt gebruikt om de autonome technologie te testen (foto: Tomtom)

Tomtom presenteert tijdens de IAA Frankfurt een autonoom rijdende auto, die als testvoertuig wordt gebruikt om de autonome rijtechnologie van Tomtom en Denso te testen en te verbeteren. Daarbij gaat het om de Tomtom High Definition (HD)-kaart, Tomtom Roadagrams en een kaartstreamingservice, Tomtom Autostream.

“Het hebben van ons eigen autonome voertuig is een groot voordeel als het gaat om de ontwikkeling van de technologie die nodig is voor veilig en comfortabel autonoom rijden”, zegt Willem Strijbosch, bij Tomtom verantwoordelijk voor autonoom rijden. “We kunnen onze kaarttechnologie continu op de weg testen, inzichten en gegevens van hoge kwaliteit krijgen over hoe het presteert in een veelvoud van omstandigheden. Dat voeren we meteen in op ons kaartvormingsproces.”

Acht laserscanners, stereocamera’s en zes radars zijn ingebouwd in een bestaande Volvo. Deze uitgebreide sensorset biedt een 360-graden beeld van de omgeving van de auto. Gegevens van deze sensoren worden verwerkt en vergeleken met de Tomtom HD Map, zodat het voertuig zichzelf precies kan lokaliseren. 

Tomtom heeft nog niet bekend gemaakt waar en wanneer de auto gaat rijden.