Infrastructuur

Laatste update:

Mobilize lanceert netwerk van snellaadstations

Elke station biedt zes snelladers met een vermogen tot 400 kW (foto: Mobilize)

Om het gemakkelijker te maken om grote afstanden af te leggen met een EV, lanceert Renaults mobiliteitsdivisie Mobilize een netwerk van snellaadstations onder de naam Mobilize Fast Charge. De uitrol in Europa is afhankelijk van de dekkingsgraad en potentie van snellaadstations in de diverse landen. 

De stations worden voornamelijk gerealiseerd bij Renault dealervestigingen die zich op minder dan vijf minuten van een snelweg bevinden. Halverwege 2024 moeten in heel Europa 200 stations gerealiseerd zijn, waarvan negentig in Frankrijk. Dat meldt Mobilize in een persbericht.

De laadstations van Mobilize Fast Charge zijn 24/7 geopend. Elke station biedt zes snelladers met een vermogen tot 400 kW.  Mobilize laadpashouders genieten bovendien van voorkeurstarieven bij alle snellaadstations van Mobilize Fast Charge. “Een van de doelstellingen van Mobilize is om mobiliteit schoner en toegankelijker te maken. Uiteindelijk zullen EV-bestuurders in alle gemoedsrust van Hamburg naar Sevilla kunnen rijden,” zegt Clotilde Delbos, algemeen directeur van Mobilize.

Intelligent 

Om de impact van de snellaadstations op het elektriciteitsnet te beperken, steunt het laadsysteem op een intelligent energiebeheersysteem, in combinatie met een stationair opslagsysteem met batterijen uit elektrische voertuigen. Bij sommige vestigingen zal ook zonne-energie worden opgewekt. Het opslagsysteem is in staat zijn om direct 600 kW vermogen te leveren, ook als meerdere auto’s tegelijkertijd worden opgeladen. Het systeem dempt ook de impact op het elektriciteitsnet en  verlaagt de kosten van de netaansluiting, aldus Mobilize. Renault schatte eerder dit jaar al dat zijn mobiliteitsdivisie Mobilize tegen 2030 goed gaat zijn voor 20 procent van de groepsomzet.

Mobilize lanceert netwerk van snellaadstations | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Laatste update:

Mobilize lanceert netwerk van snellaadstations

Elke station biedt zes snelladers met een vermogen tot 400 kW (foto: Mobilize)

Om het gemakkelijker te maken om grote afstanden af te leggen met een EV, lanceert Renaults mobiliteitsdivisie Mobilize een netwerk van snellaadstations onder de naam Mobilize Fast Charge. De uitrol in Europa is afhankelijk van de dekkingsgraad en potentie van snellaadstations in de diverse landen. 

De stations worden voornamelijk gerealiseerd bij Renault dealervestigingen die zich op minder dan vijf minuten van een snelweg bevinden. Halverwege 2024 moeten in heel Europa 200 stations gerealiseerd zijn, waarvan negentig in Frankrijk. Dat meldt Mobilize in een persbericht.

De laadstations van Mobilize Fast Charge zijn 24/7 geopend. Elke station biedt zes snelladers met een vermogen tot 400 kW.  Mobilize laadpashouders genieten bovendien van voorkeurstarieven bij alle snellaadstations van Mobilize Fast Charge. “Een van de doelstellingen van Mobilize is om mobiliteit schoner en toegankelijker te maken. Uiteindelijk zullen EV-bestuurders in alle gemoedsrust van Hamburg naar Sevilla kunnen rijden,” zegt Clotilde Delbos, algemeen directeur van Mobilize.

Intelligent 

Om de impact van de snellaadstations op het elektriciteitsnet te beperken, steunt het laadsysteem op een intelligent energiebeheersysteem, in combinatie met een stationair opslagsysteem met batterijen uit elektrische voertuigen. Bij sommige vestigingen zal ook zonne-energie worden opgewekt. Het opslagsysteem is in staat zijn om direct 600 kW vermogen te leveren, ook als meerdere auto’s tegelijkertijd worden opgeladen. Het systeem dempt ook de impact op het elektriciteitsnet en  verlaagt de kosten van de netaansluiting, aldus Mobilize. Renault schatte eerder dit jaar al dat zijn mobiliteitsdivisie Mobilize tegen 2030 goed gaat zijn voor 20 procent van de groepsomzet.