Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Mobility Mixx start zelfstandige autodeeldienst

Mobility Mixx introduceert vandaag de zakelijke deelautodienst Sammsamm. De aanbieder van mobiliteitskaarten heeft de dienst ontwikkeld voor werknemers die geen auto van de zaak hebben, maar wel af en toe een auto nodig hebben voor zakelijk vervoer.

Zakelijk autodelen is op zich niets nieuws voor Mobility Mixx: het bedrijf biedt het al een aantal jaar aan. Medewerkers kunnen met hun Mobility Card een poolauto reserveren en in gebruik nemen. De kaart wordt daarnaast vaak ook voor OV gebruikt. Met Sammsamm komt de poolautoservice ook beschikbaar voor werknemers die geen Mobility Card hebben.

“We zien de vraag sterk toenemen. Ook van bedrijven die geen mobiliteitskaart nodig hebben, maar wel graag gebruik willen maken van de poolautoservice”, zegt Paul Wessels, managing director van Mobility Mixx. “We willen zakelijk autodelen een eigen gezicht geven. Met Sammsamm kunnen we autodelen nu ook stand-alone in de markt zetten.”

Het mobiliteitsbedrijf plaatst één of meerdere poolauto’s bij het bedrijf en regelt geautomatiseerd de administratie en logistiek. Werkgevers kunnen online 24 uur per dag een auto reserveren voor zakelijke ritten. De sleuteluitgifte en rittenadministratie zijn geautomatiseerd en de wagenparkbeheerder krijgt een rapportage over gebruik, kosten en CO2-uitstoot.

“Het kan werkgevers een hoop losse kilometerdeclaraties schelen”, aldus Wessels. “Bovendien leert de ervaring dat één poolauto zeker veertig mensen uit hun privé-auto kan halen. Dat scheelt parkeerruimte en is beter voor het milieu.”

De invulling van Sammsamm wordt in overleg met de klant vastgelegd, zegt Wessels. “Soms hebben ze zelf auto`s ter beschikking, soms willen ze dat wij ze neerzetten. En wat voor auto dat dan is, bepaalt de klant ook. Sammsamm kan alleen worden afgenomen, maar kan ook als aanvulling op de Mobility Cards dienen. Het is allemaal taylor made.”

Mobility Mixx beheert 450 deelauto’s, die in 2014 in totaal 7,8 miljoen kilometers aflegden. Twee jaar geleden voorspelde Mobility Mixx dat autodelen in 2015 gemeengoed zou zijn geworden. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Mobility Mixx start zelfstandige autodeeldienst | Fleet&Mobility

Mobility Mixx start zelfstandige autodeeldienst

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zakelijk autodelen is op zich niets nieuws voor Mobility Mixx: het bedrijf biedt het al een aantal jaar aan. Medewerkers kunnen met hun Mobility Card een poolauto reserveren en in gebruik nemen. De kaart wordt daarnaast vaak ook voor OV gebruikt. Met Sammsamm komt de poolautoservice ook beschikbaar voor werknemers die geen Mobility Card hebben.

“We zien de vraag sterk toenemen. Ook van bedrijven die geen mobiliteitskaart nodig hebben, maar wel graag gebruik willen maken van de poolautoservice”, zegt Paul Wessels, managing director van Mobility Mixx. “We willen zakelijk autodelen een eigen gezicht geven. Met Sammsamm kunnen we autodelen nu ook stand-alone in de markt zetten.”

Het mobiliteitsbedrijf plaatst één of meerdere poolauto’s bij het bedrijf en regelt geautomatiseerd de administratie en logistiek. Werkgevers kunnen online 24 uur per dag een auto reserveren voor zakelijke ritten. De sleuteluitgifte en rittenadministratie zijn geautomatiseerd en de wagenparkbeheerder krijgt een rapportage over gebruik, kosten en CO2-uitstoot.

“Het kan werkgevers een hoop losse kilometerdeclaraties schelen”, aldus Wessels. “Bovendien leert de ervaring dat één poolauto zeker veertig mensen uit hun privé-auto kan halen. Dat scheelt parkeerruimte en is beter voor het milieu.”

De invulling van Sammsamm wordt in overleg met de klant vastgelegd, zegt Wessels. “Soms hebben ze zelf auto`s ter beschikking, soms willen ze dat wij ze neerzetten. En wat voor auto dat dan is, bepaalt de klant ook. Sammsamm kan alleen worden afgenomen, maar kan ook als aanvulling op de Mobility Cards dienen. Het is allemaal taylor made.”

Mobility Mixx beheert 450 deelauto’s, die in 2014 in totaal 7,8 miljoen kilometers aflegden. Twee jaar geleden voorspelde Mobility Mixx dat autodelen in 2015 gemeengoed zou zijn geworden.