Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Xximo breidt uit naar Duitsland

Mobiliteitskaartleverancier Xximo gaat op 1 oktober van start in Duitsland. Dat meldt het bedrijf vandaag.

Een jaar geleden werd Xximo gekocht door de Franse multinational Sodexo. Toen werd de Europese expansie al aangekondigd. In maart zou het actief worden in Duitsland, dat is uitgelopen en wordt nu aangekondigd. Afgelopen mei is het bedrijf de grens met België overgestoken.

Landelijke dekking
Volgens Xximo is in Duitsland al landelijke dekking bereikt en kunnen Duitse gebruikers al hun zakelijke mobiliteitsgerelateerde uitgaven boeken, betalen en administreren. Van parkeren, vliegtickets, hotels, huurauto’s en taxidiensten tot en met tankkosten, huur van vergaderruimtes en restaurantrekeningen, meldt ceo Patrick Bunnik.

“Tijdens de overname door Sodexo stond Duitsland op de planning voor maart. Onze strategie was toen om land voor land ons bedrijf uit te rollen. Gaandeweg hebben we gekozen voor een systeemaanpassing waardoor we sneller achter elkaar landen kunnen aansluiten bij Xximo. Zonder dat dus voor ieder land een half jaar ontwikkelingstijd nodig is. Vandaar dat Duitsland in oktober aan de beurt is. De volgende landen zullen binnenkort bekend gemaakt worden.”

Drie verschillende tankpassen
Er is onder andere een koppeling tussen Xximo en de Deutsche Bahn, Greenwheels, Car2go en de taxi’s via Uber en Mytaxi. Maar ook meer bedrijven die zich richten op autodelen, fietsdelen en mobiel parkeren.

“De meeste Duitse zakenrijders hebben vaak drie verschillende tankpassen om op voldoende locaties te kunnen tanken. Met als gevolg allemaal aparte facturen, gebruikersportals en pincodes. Doordat Xximo-gebruikers ook bij negentig procent van de Duitse tankstations kunnen betalen, wordt die administratieve rompslomp overbodig”, aldus Bunnik.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Xximo breidt uit naar Duitsland | Fleet&Mobility

Xximo breidt uit naar Duitsland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Een jaar geleden werd Xximo gekocht door de Franse multinational Sodexo. Toen werd de Europese expansie al aangekondigd. In maart zou het actief worden in Duitsland, dat is uitgelopen en wordt nu aangekondigd. Afgelopen mei is het bedrijf de grens met België overgestoken.

Landelijke dekking
Volgens Xximo is in Duitsland al landelijke dekking bereikt en kunnen Duitse gebruikers al hun zakelijke mobiliteitsgerelateerde uitgaven boeken, betalen en administreren. Van parkeren, vliegtickets, hotels, huurauto’s en taxidiensten tot en met tankkosten, huur van vergaderruimtes en restaurantrekeningen, meldt ceo Patrick Bunnik.

“Tijdens de overname door Sodexo stond Duitsland op de planning voor maart. Onze strategie was toen om land voor land ons bedrijf uit te rollen. Gaandeweg hebben we gekozen voor een systeemaanpassing waardoor we sneller achter elkaar landen kunnen aansluiten bij Xximo. Zonder dat dus voor ieder land een half jaar ontwikkelingstijd nodig is. Vandaar dat Duitsland in oktober aan de beurt is. De volgende landen zullen binnenkort bekend gemaakt worden.”

Drie verschillende tankpassen
Er is onder andere een koppeling tussen Xximo en de Deutsche Bahn, Greenwheels, Car2go en de taxi’s via Uber en Mytaxi. Maar ook meer bedrijven die zich richten op autodelen, fietsdelen en mobiel parkeren.

“De meeste Duitse zakenrijders hebben vaak drie verschillende tankpassen om op voldoende locaties te kunnen tanken. Met als gevolg allemaal aparte facturen, gebruikersportals en pincodes. Doordat Xximo-gebruikers ook bij negentig procent van de Duitse tankstations kunnen betalen, wordt die administratieve rompslomp overbodig”, aldus Bunnik.