Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Volkswagen richt mobiliteitsbedrijf op

De Volkswagen Groep heeft een nieuw bedrijf opgericht waar alle mobiliteitsdiensten van de Groep onder worden gebracht. Onder de naam Moia wil de autofabrikant auto’s verbinden met allerlei vormen van mobiliteit. Denk daarbij aan deelauto`s, taxi-apps en de koppeling met OV. 

Dat meldt Volkswagen vandaag.

Moia is wordt als stand-alone merk in de markt gezet en het hoofdkantoor wordt gevestigd in Berlijn. Er wordt afgetrapt met een team van ongeveer vijftig medewerkers. Dit aantal zal volgens Ole Harms, die is aangesteld als ceo van Moia, snel groeien tot het einde van 2017. “De metropool Berlijn is de perfecte locatie voor een innovatief bedrijf als Moia. In die stad vinden we de creatieve geesten en start-ups die we nodig hebben om onze nieuwe businessactiviteiten te ontwikkelen en uit te rollen”, aldus Harms.

Hamburg wordt ook een belangrijke Duitse locatie voor het nieuwe mobiliteitsmerk. De VW-Group en de stad Hamburg zijn afgelopen herfst een driejarig strategisch mobiliteitspartnerschap aangegaan.

Het doel van Moia is volgens Harms: “betaalbare individuele mobiliteit voor iedereen. Met één druk op de knop, zonder het bezit van een auto de mobiliteit regelen.”

Op de foto: Matthias Müller, ceo van de Volkswagen Group (rechts), en Ole Harms, ceo van Moia (links). 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Volkswagen richt mobiliteitsbedrijf op | Fleet&Mobility

Volkswagen richt mobiliteitsbedrijf op

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Volkswagen vandaag.

Moia is wordt als stand-alone merk in de markt gezet en het hoofdkantoor wordt gevestigd in Berlijn. Er wordt afgetrapt met een team van ongeveer vijftig medewerkers. Dit aantal zal volgens Ole Harms, die is aangesteld als ceo van Moia, snel groeien tot het einde van 2017. “De metropool Berlijn is de perfecte locatie voor een innovatief bedrijf als Moia. In die stad vinden we de creatieve geesten en start-ups die we nodig hebben om onze nieuwe businessactiviteiten te ontwikkelen en uit te rollen”, aldus Harms.

Hamburg wordt ook een belangrijke Duitse locatie voor het nieuwe mobiliteitsmerk. De VW-Group en de stad Hamburg zijn afgelopen herfst een driejarig strategisch mobiliteitspartnerschap aangegaan.

Het doel van Moia is volgens Harms: “betaalbare individuele mobiliteit voor iedereen. Met één druk op de knop, zonder het bezit van een auto de mobiliteit regelen.”

Op de foto: Matthias Müller, ceo van de Volkswagen Group (rechts), en Ole Harms, ceo van Moia (links).