Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Apple gaat zelfrijdende auto’s testen

Op Goede Vrijdag kreeg Apple toestemming om met drie zelfrijdende Lexus-suv’s de weg op te gaan in de Amerikaanse staat Californië.

Al veel langer werd gespeculeerd of Apple in de markt voor zelfrijdende auto’s zou stappen. Ook wordt de komst van een ‘Apple Car’ al jaren verwacht. Het bedrijf zelf liet er nooit iets over los.

Apple is het dertigste bedrijf dat een vergunning krijgt voor experimenten met zelfrijdende auto’s in Californië. De bekendste houder van zo’n vergunning is Google, dat al jaren experimenteert met autonome voertuigen. Ook Tesla experimenteert, in de race om als eerste een zelfrijdende auto op de markt te brengen, volop met zelfrijdende auto’s op Californische wegen. Uber behoort nog niet tot de gelukkigen.

Apple gaat zelfrijdende auto’s testen | Fleet&Mobility

Apple gaat zelfrijdende auto’s testen

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Al veel langer werd gespeculeerd of Apple in de markt voor zelfrijdende auto’s zou stappen. Ook wordt de komst van een ‘Apple Car’ al jaren verwacht. Het bedrijf zelf liet er nooit iets over los.

Apple is het dertigste bedrijf dat een vergunning krijgt voor experimenten met zelfrijdende auto’s in Californië. De bekendste houder van zo’n vergunning is Google, dat al jaren experimenteert met autonome voertuigen. Ook Tesla experimenteert, in de race om als eerste een zelfrijdende auto op de markt te brengen, volop met zelfrijdende auto’s op Californische wegen. Uber behoort nog niet tot de gelukkigen.