Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Mobike haalt gebruikte deelfietsen op met speciale Renault Master

De laadruimte is vanuit de cabine toegankelijk, omdat er een doorloop is gemaakt in de achterwand en het kopschot. (Foto: Mobike)

Deelfietsconcept Mobike gaat met een bijzondere bakwagen van Renault zijn deelfietsen na gebruik terugbrengen naar opstapplaatsen. 

Mobike is onlangs in Rotterdam gelanceerd en werkt nauw samen met logistiek dienstverlener Fox Global. Dit bedrijf regelt de beschikbaarheid en inzet van de deelfietsen en brengt de fietsen na gebruik weer terug naar de opstapplekken. Daarvoor wordt een Renault Master bakwagen gebruikt, die bestaat uit een laag platformchassis met een bakopbouw. De laadruimte is vanuit de cabine toegankelijk, omdat er een doorloop is gemaakt in de achterwand en het kopschot.

Het deelfietsconcept van Mobike is gebaseerd op high-tech toepassingen: door middel van een ingebouwde simkaart en gps in het ‘smart’ fietsslot is de status en locatie van de fiets te zien. Via de app kunnen consumenten de dichtstbijzijnde fiets vinden en zien waar ze fiets na gebruik kunnen achterlaten. Zodra de fiets weer op slot is gezet (via de QR-code op de smartphone), wordt de huur automatisch beëindigd.

Mobike heeft de ambitie om in meerdere plekken in Nederland operationeel te worden. 

Mobike haalt gebruikte deelfietsen op met speciale Renault Master | Fleet&Mobility

Mobike haalt gebruikte deelfietsen op met speciale Renault Master

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De laadruimte is vanuit de cabine toegankelijk, omdat er een doorloop is gemaakt in de achterwand en het kopschot. (Foto: Mobike)

Mobike is onlangs in Rotterdam gelanceerd en werkt nauw samen met logistiek dienstverlener Fox Global. Dit bedrijf regelt de beschikbaarheid en inzet van de deelfietsen en brengt de fietsen na gebruik weer terug naar de opstapplekken. Daarvoor wordt een Renault Master bakwagen gebruikt, die bestaat uit een laag platformchassis met een bakopbouw. De laadruimte is vanuit de cabine toegankelijk, omdat er een doorloop is gemaakt in de achterwand en het kopschot.

Het deelfietsconcept van Mobike is gebaseerd op high-tech toepassingen: door middel van een ingebouwde simkaart en gps in het ‘smart’ fietsslot is de status en locatie van de fiets te zien. Via de app kunnen consumenten de dichtstbijzijnde fiets vinden en zien waar ze fiets na gebruik kunnen achterlaten. Zodra de fiets weer op slot is gezet (via de QR-code op de smartphone), wordt de huur automatisch beëindigd.

Mobike heeft de ambitie om in meerdere plekken in Nederland operationeel te worden.