ICT

Laatste update:

Samenwerking Nextbase en Vodafone maakt van elke auto een smartcar

De iQ kan van elke auto, ongeacht het bouwjaar, model of uitvoering een veilige smartcar maken(foto: Shutterstock)

Dashcam-ontwikkelaar Nextbase presenteert zijn nieuwe dashcam Nextbase iQ. Als onderdeel van de samenwerking met telecombedrijf Vodafone beschikt de Nextbase iQ over de IoT SIM van Vodafone, waardoor toegang tot het 4G-netwerk van de provider mogelijk wordt in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Dankzij deze samenwerking met Vodafone wordt de Nextbase iQ volgens het bedrijf onderdeel van het Internet of Things (IoT), waardoor de verkeersveiligheid verbeterd wordt. De Vodafone-technologie zorgt ervoor dat de dashcam op elk moment functies zoals emergency SOS-en smart sense parking kan gebruiken. Daarnaast helpt het bij overvallen, auto-inbraken of verzekeringskwesties. De iQ kan van elke auto, ongeacht het bouwjaar, model of uitvoering een veilige ‘smartcar’ maken. Dit schrijft Nextbase in een persbericht.

Smart technologie toegankelijk

Richard Browning, cmso bij Nextbase: “Met de Nextbase iQ willen we alle bestuurders de veiligheid bieden van de nieuwste voertuigen. De drempel voor deze nieuwe voertuigtechnologie is te hoog. Daarom maken we deze innovatie toegankelijk voor het overgrote deel van de mensen die geen auto uit het topsegment bezit. Dankzij het hoge niveau van de hardware blijven we het productaanbod in de toekomst verbeteren met nieuwe AI-diensten en functies, zoals geavanceerde ADAS met AI ondersteuning, DMS, V2V-communicatie en het bewustzijn van ongevallen in de omgeving.“

Samenwerking Nextbase en Vodafone maakt van elke auto een smartcar | Fleet&Mobility

Samenwerking Nextbase en Vodafone maakt van elke auto een smartcar

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De iQ kan van elke auto, ongeacht het bouwjaar, model of uitvoering een veilige smartcar maken(foto: Shutterstock)

Dankzij deze samenwerking met Vodafone wordt de Nextbase iQ volgens het bedrijf onderdeel van het Internet of Things (IoT), waardoor de verkeersveiligheid verbeterd wordt. De Vodafone-technologie zorgt ervoor dat de dashcam op elk moment functies zoals emergency SOS-en smart sense parking kan gebruiken. Daarnaast helpt het bij overvallen, auto-inbraken of verzekeringskwesties. De iQ kan van elke auto, ongeacht het bouwjaar, model of uitvoering een veilige ‘smartcar’ maken. Dit schrijft Nextbase in een persbericht.

Smart technologie toegankelijk

Richard Browning, cmso bij Nextbase: “Met de Nextbase iQ willen we alle bestuurders de veiligheid bieden van de nieuwste voertuigen. De drempel voor deze nieuwe voertuigtechnologie is te hoog. Daarom maken we deze innovatie toegankelijk voor het overgrote deel van de mensen die geen auto uit het topsegment bezit. Dankzij het hoge niveau van de hardware blijven we het productaanbod in de toekomst verbeteren met nieuwe AI-diensten en functies, zoals geavanceerde ADAS met AI ondersteuning, DMS, V2V-communicatie en het bewustzijn van ongevallen in de omgeving.“