Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Onderzoek: Meer werkgevers willen investeren in thuiswerken

Werkgevers willen investeren in thuiswerken. (Foto: Shutterstock)

Bedrijven willen het komend jaar het thuiswerken nog beter faciliteren zodat werknemers minder op reis hoeven. Zo zegt 45 procent te investeren in online vergaderen. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waaraan ruim 1.100 bedrijven met meer dan 100 medewerkers hebben meegedaan.

Een derde van de werkgevers zegt het komend jaar te willen investeren in laadpalen op het werk en elektrische auto’s die medewerkers kunnen gebruiken voor dienstreizen. Ruim een kwart wil komend jaar de leasefietsregeling benutten om fietsen aantrekkelijker te maken voor medewerkers.

Aan de slag

“Het onderzoek is niet alleen mooi nieuws voor de drukte op de weg en in de trein, maar ook voor onze luchtkwaliteit. Werkgevers zijn volop aan de slag met schoner woon-werkverkeer”, aldus staatssecretaris van IenW, Stientje van Veldhoven. Het ministerie heeft becijferd dat acht procent minder verkeer in de spits de helft van het aantal files scheelt. Uit eerder onderzoek is ook gebleken dat de structurele daling van het aantal kilometers zal leiden tot kleinere wagenparken.

Naast het thuiswerken en reizen buiten de spits, zetten werkgevers ook in op het schoner maken van het woon-werkverkeer. Voor komend jaar willen werkgevers het thuiswerken nog beter faciliteren; 45 procent van de werkgevers zegt met voorrang te investeren in online vergaderen, 26 procent zet in op de invoering van flexibele werktijden en 32 procent geeft aan meer werk te willen maken van thuiswerkvergoedingen.

Zelf zegt het ministerie thuiswerken en fietsen naar het werk te stimuleren. Zo is afgesproken dat er voor 10uur en na 15 uur geen overleggen meer zijn waarvoor aanwezigheid op kantoor noodzakelijk is, aldus het ministerie.

Onderzoek: Meer werkgevers willen investeren in thuiswerken | Fleet&Mobility

Onderzoek: Meer werkgevers willen investeren in thuiswerken

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Werkgevers willen investeren in thuiswerken. (Foto: Shutterstock)

Een derde van de werkgevers zegt het komend jaar te willen investeren in laadpalen op het werk en elektrische auto’s die medewerkers kunnen gebruiken voor dienstreizen. Ruim een kwart wil komend jaar de leasefietsregeling benutten om fietsen aantrekkelijker te maken voor medewerkers.

Aan de slag

“Het onderzoek is niet alleen mooi nieuws voor de drukte op de weg en in de trein, maar ook voor onze luchtkwaliteit. Werkgevers zijn volop aan de slag met schoner woon-werkverkeer”, aldus staatssecretaris van IenW, Stientje van Veldhoven. Het ministerie heeft becijferd dat acht procent minder verkeer in de spits de helft van het aantal files scheelt. Uit eerder onderzoek is ook gebleken dat de structurele daling van het aantal kilometers zal leiden tot kleinere wagenparken.

Naast het thuiswerken en reizen buiten de spits, zetten werkgevers ook in op het schoner maken van het woon-werkverkeer. Voor komend jaar willen werkgevers het thuiswerken nog beter faciliteren; 45 procent van de werkgevers zegt met voorrang te investeren in online vergaderen, 26 procent zet in op de invoering van flexibele werktijden en 32 procent geeft aan meer werk te willen maken van thuiswerkvergoedingen.

Zelf zegt het ministerie thuiswerken en fietsen naar het werk te stimuleren. Zo is afgesproken dat er voor 10uur en na 15 uur geen overleggen meer zijn waarvoor aanwezigheid op kantoor noodzakelijk is, aldus het ministerie.