Auto en fiscus

Laatste update:

Kim voorspelt meer fileleed volgend jaar

Voor 2014 en 2015 wordt een lichte toename van de files op het hoofdwegennet verwacht van één procent ten opzichte van 2013. Vorig jaar daalde het reistijdverlies nog met zeven procent.

Dat meldt het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in het ‘Mobiliteitsbeeld 2014’. In dit rapport geeft het Kim ieder jaar een overzicht van de stand van zaken van de mobiliteit in Nederland.

Het instituut verwacht een toename van de files omdat de economie aantrekt. De verbetering in de doorstroming sinds 2010 kwam vooral door de aanleg van spits- en plusstroken en wegverbredingen en de economische crisis.

Het aantal kilometers dat automobilisten in Nederland met de auto afleggen, is de laatste jaren gelijk gebleven. Maar mensen zijn minder vaak als passagier mee gaan rijden. Dat komt door een toename in het aantal eenpersoonshuishoudens en de groei van het aantal tweede en derde auto’s per huishouden. Ook zijn mensen meer en langere afstanden gaan fietsen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Kim voorspelt meer fileleed volgend jaar | Fleet&Mobility

Kim voorspelt meer fileleed volgend jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in het ‘Mobiliteitsbeeld 2014’. In dit rapport geeft het Kim ieder jaar een overzicht van de stand van zaken van de mobiliteit in Nederland.

Het instituut verwacht een toename van de files omdat de economie aantrekt. De verbetering in de doorstroming sinds 2010 kwam vooral door de aanleg van spits- en plusstroken en wegverbredingen en de economische crisis.

Het aantal kilometers dat automobilisten in Nederland met de auto afleggen, is de laatste jaren gelijk gebleven. Maar mensen zijn minder vaak als passagier mee gaan rijden. Dat komt door een toename in het aantal eenpersoonshuishoudens en de groei van het aantal tweede en derde auto’s per huishouden. Ook zijn mensen meer en langere afstanden gaan fietsen.