ICT

Laatste update:

TCA stapt in bij reis-app Tranzer

TCA-taxi regelen via Tranzer. (Foto: Shutterstock)

Door de samenwerking tussen de Taxicentrale Amsterdam en Tranzer kunnen gebruikers van deze app voortaan ook van chauffeurs van TCA gebruikmaken. 

De Taxicentrale Amsterdam en de Nederlandse reis-app Tranzer zijn een samenwerking aangegaan. Met de app kunnen reizigers van verschillende vormen van openbaar vervoer gebruik maken, zonder dat een OV-chipkaart of klantenkaart nodig is. Via de app kan vooraf een reis worden gepland, geboekt en betaald. De reis-app Tranzer is vorig jaar op de markt geïntroduceerd.

Behalve TCA zijn ook bedrijven, zoals Connexxion, RET, NS, GVB en EBS bij Tranzer aangesloten. Het bedrijf wil ook graag buiten de landsgrenzen actief worden door bijvoorbeeld een samenwerking met KLM, Wechat of NS International.

TCA is het grootste taxibedrijf in de hoofdstad met 1.500 chauffeurs en 1.250 voertuigen, waarvan 150 elektrisch aangedreven

TCA stapt in bij reis-app Tranzer | Fleet&Mobility

TCA stapt in bij reis-app Tranzer

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
TCA-taxi regelen via Tranzer. (Foto: Shutterstock)

De Taxicentrale Amsterdam en de Nederlandse reis-app Tranzer zijn een samenwerking aangegaan. Met de app kunnen reizigers van verschillende vormen van openbaar vervoer gebruik maken, zonder dat een OV-chipkaart of klantenkaart nodig is. Via de app kan vooraf een reis worden gepland, geboekt en betaald. De reis-app Tranzer is vorig jaar op de markt geïntroduceerd.

Behalve TCA zijn ook bedrijven, zoals Connexxion, RET, NS, GVB en EBS bij Tranzer aangesloten. Het bedrijf wil ook graag buiten de landsgrenzen actief worden door bijvoorbeeld een samenwerking met KLM, Wechat of NS International.

TCA is het grootste taxibedrijf in de hoofdstad met 1.500 chauffeurs en 1.250 voertuigen, waarvan 150 elektrisch aangedreven