Leasing en verhuur

Laatste update:

Arval start nieuw shortleaseproduct

Arval heeft het nieuwe leaseproduct Arval Mid-Term Rental gelanceerd. Klanten kunnen hierbij auto’s leasen van 1 tot 24 maanden. De leasemaatschappij richt zich met dit product op het mkb met een wagenpark tot twintig auto’s.

Het product dat neigt naar shortlease is gisteren in Parijs internationaal gelanceerd en is in Nederland voor het mkb beschikbaar in de business unit SME, onder leiding van mkb-directeur Dick Bakker (foto). In dat segment is volgens Arval veel vraag naar deze leasevorm, maar Arval sluit de grotere corporates niet uit als klant. Naast Nederland is het product nu ook in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje beschikbaar.

500 auto`s
Volgens Bakker bevatten de standaard leasecontracten weinig flexibiliteit en variatie: “Dienstverbanden zien er tegenwoordig ook heel anders uit. Er wordt veel meer flexibel en op projectbasis gewerkt. Daar stemmen wij onze producten op af.”

Arval gaat vanaf nu de markt proactief benaderen, maar Bakker zegt de afgelopen jaren het product low profile al aan te hebben geboden bij klanten. “Inmiddels rijden er zo’n 35 auto’s rond in deze contractsoort bij twintig klanten.” In een jaar tijd is het doel 400 tot 500 auto’s in te zetten met de Mid Term Rental.

In maart werd al de Arval Long-Term Rental gelanceerd met contracten voor 60 maanden. 

Voorbeeldrol Nederland 
Arval rolt momenteel de ‘One Arval’-strategie uit, de nieuwe strategie om alle landen waar de leasemaatschappij vertegenwoordigd is (25 in totaal) dezelfde corporate identity te geven. De nieuwe algemeen directeur van Arval Nederland, Liam Donnelly, gaf al aan dat ons land daarin een voorbeeldrol speelt vanwege de volwassen leasemarkt.

Daartoe is ook de slogan veranderd van ‘Just drive’ naar ‘Arval. We care about cars. We care about you.’ Ook is Arval nu partners aan het selecteren om een telematicaproject mee op te zetten. Dat moet eind 2014 internationaal beschikbaar zijn. Arval-woordvoerder Jade Meijer laat weten dat Arval hoopt de telematica in 2015 ook in Nederland te kunnen implementeren. “Op die manier kunnen we kijken hoe klanten nog kosten kunnen besparen en berijders kunnen helpen hun rijgedrag nog zuiniger te maken.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Arval start nieuw shortleaseproduct | Fleet&Mobility

Arval start nieuw shortleaseproduct

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het product dat neigt naar shortlease is gisteren in Parijs internationaal gelanceerd en is in Nederland voor het mkb beschikbaar in de business unit SME, onder leiding van mkb-directeur Dick Bakker (foto). In dat segment is volgens Arval veel vraag naar deze leasevorm, maar Arval sluit de grotere corporates niet uit als klant. Naast Nederland is het product nu ook in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje beschikbaar.

500 auto`s
Volgens Bakker bevatten de standaard leasecontracten weinig flexibiliteit en variatie: “Dienstverbanden zien er tegenwoordig ook heel anders uit. Er wordt veel meer flexibel en op projectbasis gewerkt. Daar stemmen wij onze producten op af.”

Arval gaat vanaf nu de markt proactief benaderen, maar Bakker zegt de afgelopen jaren het product low profile al aan te hebben geboden bij klanten. “Inmiddels rijden er zo’n 35 auto’s rond in deze contractsoort bij twintig klanten.” In een jaar tijd is het doel 400 tot 500 auto’s in te zetten met de Mid Term Rental.

In maart werd al de Arval Long-Term Rental gelanceerd met contracten voor 60 maanden. 

Voorbeeldrol Nederland 
Arval rolt momenteel de ‘One Arval’-strategie uit, de nieuwe strategie om alle landen waar de leasemaatschappij vertegenwoordigd is (25 in totaal) dezelfde corporate identity te geven. De nieuwe algemeen directeur van Arval Nederland, Liam Donnelly, gaf al aan dat ons land daarin een voorbeeldrol speelt vanwege de volwassen leasemarkt.

Daartoe is ook de slogan veranderd van ‘Just drive’ naar ‘Arval. We care about cars. We care about you.’ Ook is Arval nu partners aan het selecteren om een telematicaproject mee op te zetten. Dat moet eind 2014 internationaal beschikbaar zijn. Arval-woordvoerder Jade Meijer laat weten dat Arval hoopt de telematica in 2015 ook in Nederland te kunnen implementeren. “Op die manier kunnen we kijken hoe klanten nog kosten kunnen besparen en berijders kunnen helpen hun rijgedrag nog zuiniger te maken.”