Leasing en verhuur

Laatste update:

‘Uberpop-chauffeurs zijn strafbaar’

De gisteren gelanceerde taxidienst Uberpop krijgt nu al felle tegenwerking. Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is de dienst, waarbij particulieren in hun eigen auto tegen betaling personen vervoeren, in strijd met de huidige wet- en regelgeving. 

De Inspectie meldt in diverse media dat de chauffeurs, omdat ze geen taxivergunning hoeven te hebben, snorders zijn en ook als zodanig zullen worden aangepakt. Eerder meldden minister Kamp en staatssecretaris Mansveld naar aanleiding van kamervragen dat Uber niet onder de wet Personenvervoer valt. Dit ging echter over de bemiddelingsapp die taxichauffeurs en klanten bij elkaar brengt. 

De boete voor snorders bedraagt zo’n 4.200 euro. Na een aantal overtredingen kan ook de auto in beslag worden genomen. ILT gaat ook optreden tegen Uber en zal een proces-verbaal opmaken wanneer Uberpop in gebruik wordt genomen. 

De directie van Uber is het niet eens met de inspectie en zegt dat Uberpop geen taxidienst maar een meerijdservice is. Het bedrijf heeft zijn hoop gevestigd op de wet personenvervoer, die volgens hem sterk verouderd is en eind dit jaar wordt geëvalueerd.

Nog een goedkope taxidienst
Onlangs is ook een andere goedkope taxidienst gelanceerd. Tinker biedt taxiritten aan van en naar Schiphol vanaf 9,95 euro. Deze dienst werkt wel met gecertificeerde chauffeurs.

Reizigers kunnen wanneer ze een vlucht hebben geboekt, meteen het vervoer van en naar de luchthaven regelen via Tinker. Door de vroegboekkorting liggen de tarieven volgens Tinker tussen de 50 en 85% lager dan met ov of via reguliere taxidiensten.

Het bedrijf heeft geen taxi`s in eigen beheer, maar reserveert de ritten bij bestaande, regionale taxibedrijven. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Uberpop-chauffeurs zijn strafbaar’ | Fleet&Mobility

‘Uberpop-chauffeurs zijn strafbaar’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Inspectie meldt in diverse media dat de chauffeurs, omdat ze geen taxivergunning hoeven te hebben, snorders zijn en ook als zodanig zullen worden aangepakt. Eerder meldden minister Kamp en staatssecretaris Mansveld naar aanleiding van kamervragen dat Uber niet onder de wet Personenvervoer valt. Dit ging echter over de bemiddelingsapp die taxichauffeurs en klanten bij elkaar brengt. 

De boete voor snorders bedraagt zo’n 4.200 euro. Na een aantal overtredingen kan ook de auto in beslag worden genomen. ILT gaat ook optreden tegen Uber en zal een proces-verbaal opmaken wanneer Uberpop in gebruik wordt genomen. 

De directie van Uber is het niet eens met de inspectie en zegt dat Uberpop geen taxidienst maar een meerijdservice is. Het bedrijf heeft zijn hoop gevestigd op de wet personenvervoer, die volgens hem sterk verouderd is en eind dit jaar wordt geëvalueerd.

Nog een goedkope taxidienst
Onlangs is ook een andere goedkope taxidienst gelanceerd. Tinker biedt taxiritten aan van en naar Schiphol vanaf 9,95 euro. Deze dienst werkt wel met gecertificeerde chauffeurs.

Reizigers kunnen wanneer ze een vlucht hebben geboekt, meteen het vervoer van en naar de luchthaven regelen via Tinker. Door de vroegboekkorting liggen de tarieven volgens Tinker tussen de 50 en 85% lager dan met ov of via reguliere taxidiensten.

Het bedrijf heeft geen taxi`s in eigen beheer, maar reserveert de ritten bij bestaande, regionale taxibedrijven.