Leasing en verhuur

Laatste update:

EC: autoverhuurders discrimineren

De Europese Commissie heeft een zestal Europese autoverhuurders gevraagd om niet langer discriminerende praktijken toe te passen. De autoverhuurders bepalen de huurprijs als ze weten uit welk land de aanvrager afkomstig is. Die moet dan soms het dubbele neertellen van wat een ander betaalt, aldus de EC.
Volgens Brussel passen Avis, Enterprise, Europcar, Goldcar, Sixt, en Hertz de dubieuze prijsbepaling toe bij consumenten die online een huuraanvraag indienen. Deze partijen hebben van de EC een brief (lees hem hier) gekregen met het verzoek om te stoppen met de huidige praktijken. Als dat niet gebeurt dan overweegt de EC stappen te ondernemen, al dan niet via de landelijke mededingingsautoriteiten.
Consumenten kunnen door de acties van de verhuurders niet de beste prijs krijgen voor de huurauto die ze zoeken en dat is wel de bedoeling van de interne Europese markt. Zo kan het gebeuren dat een Nederlander die in Nederland online een huurauto boekt in Parijs een ander tarief krijgt dan wanneer hij de auto in Parijs zelf zou boeken.
Goldcar, Sixt en Enterprise hebben volgens de commissie inmiddels aangegeven hun werkwijze aan te passen. 

Fleet&Mobility heeft de verhuurders om een reactie gevraagd, maar die waren vooralsnog niet bereikbaar. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
EC: autoverhuurders discrimineren | Fleet&Mobility

EC: autoverhuurders discrimineren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Fleet&Mobility heeft de verhuurders om een reactie gevraagd, maar die waren vooralsnog niet bereikbaar.