Leasing en verhuur

Laatste update:

Vergelijkingssite voor privélease van start

Consumenten kunnen sinds deze maand verschillende privélease-aanbiedingen vergelijken op de site privateleasecheck.nl. Ook de verschillende aansluitende verzekeringen worden vergeleken.

De afgelopen twee jaar is het aanbod van en de vraag naar privéleaseconcepten sterk toegenomen. Sommige concepten zijn vergelijkbaar met een kredietfinanciering met het restwaarderisico voor consumenten. Andere producten zijn te vergelijken met een operationeel leasecontract, waarbij de leasemaatschappij het restwaarderisico draagt. Consumenten weten vaak niet dat dit verschil er is. De onafhankelijke site zegt hier duidelijkheid in te scheppen.

Wet financieel toezicht
De site vergelijkt de privélease-initiatieven van de merken Alfa Romeo, Audi, Citroën, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Lexus, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Smart, Toyota, Volkswagen en alle leasemaatschappijen die privélease aanbieden. De auto’s die het meest worden geleaset, worden vergeleken.

Privélease valt nu nog niet onder de Wet financieel toezicht (Wft). Minister Dijsselbloem van Financiën heeft deze maand bekend gemaakt onderzoek te laten doen naar mogelijke overkreditering en andere risico’s rondom privélease.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Vergelijkingssite voor privélease van start | Fleet&Mobility

Vergelijkingssite voor privélease van start

Redactie Redactie
• Laatste update:

De afgelopen twee jaar is het aanbod van en de vraag naar privéleaseconcepten sterk toegenomen. Sommige concepten zijn vergelijkbaar met een kredietfinanciering met het restwaarderisico voor consumenten. Andere producten zijn te vergelijken met een operationeel leasecontract, waarbij de leasemaatschappij het restwaarderisico draagt. Consumenten weten vaak niet dat dit verschil er is. De onafhankelijke site zegt hier duidelijkheid in te scheppen.

Wet financieel toezicht
De site vergelijkt de privélease-initiatieven van de merken Alfa Romeo, Audi, Citroën, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Lexus, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Smart, Toyota, Volkswagen en alle leasemaatschappijen die privélease aanbieden. De auto’s die het meest worden geleaset, worden vergeleken.

Privélease valt nu nog niet onder de Wet financieel toezicht (Wft). Minister Dijsselbloem van Financiën heeft deze maand bekend gemaakt onderzoek te laten doen naar mogelijke overkreditering en andere risico’s rondom privélease.