Leasing en verhuur

Eilandbewoners delen elektrische Nissans Leaf

Op Terschelling zijn vijftien extra Nissans Leaf ingezet voor een elektrisch deelautoproject. Het project startte deze zomer al met 40 elektrische Nissans en is nu dus uitgebreid naar 65. Het project moet uiteindelijk groeien naar 100 auto’s.

De auto’s zijn bedoeld voor de inwoners van het eiland en er worden extra laadpunten geplaatst. Het project had namelijk wat aanloopproblemen omdat er te weinig oplaadpalen beschikbaar waren op het eiland. Indien beschikbaar mogen ook toeristen gebruik maken van de auto’s, maar eilandbewoners hebben voorrang.

Een ritje in de deelauto kost negentien cent per minuut.

Voor eilandbewoners
Het eilandproject is een samenwerking tussen Schylge-E-auto (onderdeel van deelautoconcept Wego), de provincie Friesland, de samenwerkende Waddeneilanden en de gemeente Terschelling. Alle 4.800 eilandbewoners kunnen zich aanmelden voor het deelautoconcept en vervolgens met een pasje of een app gebruikmaken van de auto’s.

Terschelling heeft een oppervlakte van 88 vierkante kilometer en de hoofdweg is 15 kilometer lang. Er rijden ongeveer tweeduizend personenauto’s die gemiddeld slechts 30 uur per jaar worden gebruikt. Dat maakt het eiland zeer geschikt voor een project met elektrische auto’s.

Het is uiteindelijk de bedoeling 10 procent (110 duizend kilometer) van het totaalaantal kilometers dat alle eilandbewoners per jaar met hun personenauto rijden emissievrij te maken.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Eilandbewoners delen elektrische Nissans Leaf | Fleet&Mobility

Eilandbewoners delen elektrische Nissans Leaf

Redactie Redactie

De auto’s zijn bedoeld voor de inwoners van het eiland en er worden extra laadpunten geplaatst. Het project had namelijk wat aanloopproblemen omdat er te weinig oplaadpalen beschikbaar waren op het eiland. Indien beschikbaar mogen ook toeristen gebruik maken van de auto’s, maar eilandbewoners hebben voorrang.

Een ritje in de deelauto kost negentien cent per minuut.

Voor eilandbewoners
Het eilandproject is een samenwerking tussen Schylge-E-auto (onderdeel van deelautoconcept Wego), de provincie Friesland, de samenwerkende Waddeneilanden en de gemeente Terschelling. Alle 4.800 eilandbewoners kunnen zich aanmelden voor het deelautoconcept en vervolgens met een pasje of een app gebruikmaken van de auto’s.

Terschelling heeft een oppervlakte van 88 vierkante kilometer en de hoofdweg is 15 kilometer lang. Er rijden ongeveer tweeduizend personenauto’s die gemiddeld slechts 30 uur per jaar worden gebruikt. Dat maakt het eiland zeer geschikt voor een project met elektrische auto’s.

Het is uiteindelijk de bedoeling 10 procent (110 duizend kilometer) van het totaalaantal kilometers dat alle eilandbewoners per jaar met hun personenauto rijden emissievrij te maken.