Leasing en verhuur

Laatste update:

Leaseplan België en Xximo starten Mobility Card

Leaseplan België, onderdeel van Leaseplan Corporation, brengt samen met Xximo de Leaseplan Mobility Card op de markt. Klanten van de Belgische leasemaatschappij kunnen met de kaart betalen voor brandstof, maar ook OV, deelfietsen, taxi, deelauto’s, parkeren, en laden van een elektrisch voertuig.

Dat maakt Leaseplan bekend in een persbericht.

De Leaseplan Mobility Card komt vanaf juni beschikbaar voor Belgische klanten. De bedrijven bepalen zelf welke medewerker welke mobiliteitsdiensten kan afnemen met de kaart. Ook personeel zonder leaseauto kan van de kaart gebruik maken.

Xximo en Leaseplan België lanceren ook samen een app waarmee gebruikers hun actuele mobiliteitsbudget kunnen inzien en hun OV-reis kunnen plannen.

Leaseplan België heeft zo’n 50 duizend voertuigen in zijn vloot.

Mobility Mixx en Travelcard
Saillant detail: in Nederland werkt Leaseplan samen met kaartenaanbieders Mobility Mixx en Travelcard. Leaseplan Nederland is eigenaar van Mobility Mixx. Travelcard is onderdeel van Leaseplan Corporation, en werkt nauw samen met Leaseplan Nederland.

Travelcard biedt geen mobiliteitskaarten met bijvoorbeeld ook OV-diensten, maar Mobility Mixx doet dat wel. Toch heeft Leaseplan België voor een andere aanbieder gekozen. “We hebben natuurlijk wel gesprekken gevoerd met Mobility Mixx, maar zij opereren op dit moment nog alleen op de Nederlandse markt en nog niet op de Belgische”, zegt Gerry van Aken van Leaseplan België. “Wij wilden echter niet langer wachten en gaan daarom met Xximo van start.”

Lees meer over de Nederlandse markt voor brandstofkaarten in Fleet&Mobility 2 van 2015

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Leaseplan België en Xximo starten Mobility Card | Fleet&Mobility

Leaseplan België en Xximo starten Mobility Card

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat maakt Leaseplan bekend in een persbericht.

De Leaseplan Mobility Card komt vanaf juni beschikbaar voor Belgische klanten. De bedrijven bepalen zelf welke medewerker welke mobiliteitsdiensten kan afnemen met de kaart. Ook personeel zonder leaseauto kan van de kaart gebruik maken.

Xximo en Leaseplan België lanceren ook samen een app waarmee gebruikers hun actuele mobiliteitsbudget kunnen inzien en hun OV-reis kunnen plannen.

Leaseplan België heeft zo’n 50 duizend voertuigen in zijn vloot.

Mobility Mixx en Travelcard
Saillant detail: in Nederland werkt Leaseplan samen met kaartenaanbieders Mobility Mixx en Travelcard. Leaseplan Nederland is eigenaar van Mobility Mixx. Travelcard is onderdeel van Leaseplan Corporation, en werkt nauw samen met Leaseplan Nederland.

Travelcard biedt geen mobiliteitskaarten met bijvoorbeeld ook OV-diensten, maar Mobility Mixx doet dat wel. Toch heeft Leaseplan België voor een andere aanbieder gekozen. “We hebben natuurlijk wel gesprekken gevoerd met Mobility Mixx, maar zij opereren op dit moment nog alleen op de Nederlandse markt en nog niet op de Belgische”, zegt Gerry van Aken van Leaseplan België. “Wij wilden echter niet langer wachten en gaan daarom met Xximo van start.”

Lees meer over de Nederlandse markt voor brandstofkaarten in Fleet&Mobility 2 van 2015