Leasing en verhuur

Laatste update:

Oproep aan Euroministers: jaag EV’s aan

Zet ambitieuze Europese EV-doelen, zorg voor een goed laadpalennetwerk en richt je op full EV’s. Deelnemers van de Avere E-mobility Conference hebben vandaag bij monde van Bert Klerk, voorzitter van het Formule E-Team (FET), de EU-transportministers opgeroepen elektrische mobiliteit op EU-niveau te stimuleren.

Het congres vond plaats in het Amsterdamse Tropenmuseum, morgen komen alle EU-transportministers bij elkaar voor een proef met zelfrijdende auto’s. En om EU-beleid voor zelfrijdende auto’s e bespreken. De EV-lobby vraagt hen daarom nu ook aandacht voor een Europese EV-aanpak. Voor wat betreft de laadinfrastructuur pleit hij voor het “laden voor de prijs van een cappuccino. Een lage prijs is essentieel.”

Morgen zal deze boodschap ook aan de transportministers bekend gemaakt worden. Zij zullen ook een Green Deal tekenen waarin onder andere wordt afgesproken dat consumenten beter worden voorgelicht over elektrisch rijden.

“Er moet geen competitie meer tussen landen zijn. De koplopers zijn bekend, nu gaan we samenwerken”, aldus Klerk. “Tesla heeft een duidelijk plan en gaat daarvoor. Bij de overheid vraag ik me wel eens af of ze wel een plan heeft.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Oproep aan Euroministers: jaag EV’s aan | Fleet&Mobility

Oproep aan Euroministers: jaag EV’s aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het congres vond plaats in het Amsterdamse Tropenmuseum, morgen komen alle EU-transportministers bij elkaar voor een proef met zelfrijdende auto’s. En om EU-beleid voor zelfrijdende auto’s e bespreken. De EV-lobby vraagt hen daarom nu ook aandacht voor een Europese EV-aanpak. Voor wat betreft de laadinfrastructuur pleit hij voor het “laden voor de prijs van een cappuccino. Een lage prijs is essentieel.”

Morgen zal deze boodschap ook aan de transportministers bekend gemaakt worden. Zij zullen ook een Green Deal tekenen waarin onder andere wordt afgesproken dat consumenten beter worden voorgelicht over elektrisch rijden.

“Er moet geen competitie meer tussen landen zijn. De koplopers zijn bekend, nu gaan we samenwerken”, aldus Klerk. “Tesla heeft een duidelijk plan en gaat daarvoor. Bij de overheid vraag ik me wel eens af of ze wel een plan heeft.”