Leasing en verhuur

Laatste update:

EU-laadcollectief sluit drie Nederlandse bedrijven aan

Veertig bedrijven hebben zich aangesloten bij het Duitse Hubject, dat een Europees netwerk aan laadpalen creëert. Ook de Nederlandse EV-laadbedrijven Ecotap, Last Mile Solutions en Chargepoint hebben zich aangesloten. Het totaal aantal bij Hubject aangesloten partijen komt daarmee uit op 240, die samen 40 duizend openbare laadpalen beheren.

Dat meldt Hubject vandaag.

Inmiddels zijn er laadpaalbedrijven uit zeventien Europese landen aangesloten, maar ook uit Japan, Israël en Nieuw-Zeeland. In Nederland waren The New Motion, Allego en EV-Box al aangesloten.

Kees van Bergen is directeur/eigenaar van laadpaalleverancier en -exploitant Ecotap uit Boxtel, dat in elf landen in totaal 2.100 laadpalen heeft staan en ook is aangesloten bij het Duitse samenwerkingsverband. “De grootste drempel voor potentiële EV-rijders is het gebrek aan interoperabiliteit. Bij iedere laadpaalaanbieder heb je weer een ander pasje nodig. Dat is nu opgelost door verschillende laadpaalaanbieders aan elkaar te knopen. Straks kan iedereen overal laden.”

Laden kan nog met alle laadpassen, maar via Hubject kan het ook betaald worden met een app op de smartphone of via NFC-techniek (contactloos betalen).

Huissleutels uitwisselen
“Het komt erop neer dat alle partijen hun huissleutel hebben uitgewisseld met elkaar. Iedereen kan bij elkaar de deur openen en gebruik maken van de voorraad. Het is een nieuwe markt, dat we nu allemaal onze huissleutel uitwisselen is vrij uniek”, stelt Van Bergen.

Behalve aanbieders van laadpalen zijn bijvoorbeeld ook partijen aangesloten die de backoffice van het laden regelen. “Laden is één, maar er moeten met deze samenwerking ook ontzettend veel transacties verwerkt worden”, aldus Van Bergen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
EU-laadcollectief sluit drie Nederlandse bedrijven aan | Fleet&Mobility

EU-laadcollectief sluit drie Nederlandse bedrijven aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Hubject vandaag.

Inmiddels zijn er laadpaalbedrijven uit zeventien Europese landen aangesloten, maar ook uit Japan, Israël en Nieuw-Zeeland. In Nederland waren The New Motion, Allego en EV-Box al aangesloten.

Kees van Bergen is directeur/eigenaar van laadpaalleverancier en -exploitant Ecotap uit Boxtel, dat in elf landen in totaal 2.100 laadpalen heeft staan en ook is aangesloten bij het Duitse samenwerkingsverband. “De grootste drempel voor potentiële EV-rijders is het gebrek aan interoperabiliteit. Bij iedere laadpaalaanbieder heb je weer een ander pasje nodig. Dat is nu opgelost door verschillende laadpaalaanbieders aan elkaar te knopen. Straks kan iedereen overal laden.”

Laden kan nog met alle laadpassen, maar via Hubject kan het ook betaald worden met een app op de smartphone of via NFC-techniek (contactloos betalen).

Huissleutels uitwisselen
“Het komt erop neer dat alle partijen hun huissleutel hebben uitgewisseld met elkaar. Iedereen kan bij elkaar de deur openen en gebruik maken van de voorraad. Het is een nieuwe markt, dat we nu allemaal onze huissleutel uitwisselen is vrij uniek”, stelt Van Bergen.

Behalve aanbieders van laadpalen zijn bijvoorbeeld ook partijen aangesloten die de backoffice van het laden regelen. “Laden is één, maar er moeten met deze samenwerking ook ontzettend veel transacties verwerkt worden”, aldus Van Bergen.