Leasing en verhuur

Laatste update:

Vervoerspartijen vragen 1 miljard euro voor herinrichten mobiliteit

Acht vervoersorganisaties leggen vandaag een plan bij de overheid neer om de mobiliteit in Nederland beter te regelen. Om de plannen uit te kunnen voeren is 1 miljard euro per jaar nodig. Er zou onder andere een minister van Mobiliteit moeten worden aangesteld.

Volgens de organisaties (NS, ANWB, RAI Vereniging, TLN, KNV, FMN en stadsvervoerders GVB, RET en HTM) kan de huidige infrastructuur de groei van de economie niet aan.

Het plan, `Vooruit` gedoopt, gaat in op het beter organiseren van combinaties met auto’s, tweewielers, goederenvervoer, wegtransport en OV. Behalve geld en een mobiliteitsminister pleiten de partijen voor goede verbindingen in en tussen steden en het verder bestrijden van files. Ook is er extra vervoerscapaciteit nodig, nieuwe technologie om mensen en goederen slimmer te laten reizen en renovatie van het fiscale stelsel.

Aantal files +38%
In het gezamenlijke manifest is te lezen dat met de groei van de economie ook een groei van de mobiliteit gepaard gaat. Ons mobiliteitssysteem kan die groei niet aan, stelt het consortium van mobiliteitsverenigingen. Het aantal files neemt volgens de groep tot 2021 met 38 procent toe. Ook het OV wordt steeds zwaarder belast; in de afgelopen tien jaar steeg het aantal treinkilometers met 20 procent.

De plannen zijn volgens de partijen ook nodig om milieudoelstellingen te kunnen halen en de verstedelijking het hoofd te kunnen bieden. Het bedrag van 1 miljard euro per jaar is volgens het gezelschap hetzelfde bedrag als dat sinds 2010 jaarlijks is bezuinigd op de infrastructuur.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Vervoerspartijen vragen 1 miljard euro voor herinrichten mobiliteit | Fleet&Mobility

Vervoerspartijen vragen 1 miljard euro voor herinrichten mobiliteit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de organisaties (NS, ANWB, RAI Vereniging, TLN, KNV, FMN en stadsvervoerders GVB, RET en HTM) kan de huidige infrastructuur de groei van de economie niet aan.

Het plan, `Vooruit` gedoopt, gaat in op het beter organiseren van combinaties met auto’s, tweewielers, goederenvervoer, wegtransport en OV. Behalve geld en een mobiliteitsminister pleiten de partijen voor goede verbindingen in en tussen steden en het verder bestrijden van files. Ook is er extra vervoerscapaciteit nodig, nieuwe technologie om mensen en goederen slimmer te laten reizen en renovatie van het fiscale stelsel.

Aantal files +38%
In het gezamenlijke manifest is te lezen dat met de groei van de economie ook een groei van de mobiliteit gepaard gaat. Ons mobiliteitssysteem kan die groei niet aan, stelt het consortium van mobiliteitsverenigingen. Het aantal files neemt volgens de groep tot 2021 met 38 procent toe. Ook het OV wordt steeds zwaarder belast; in de afgelopen tien jaar steeg het aantal treinkilometers met 20 procent.

De plannen zijn volgens de partijen ook nodig om milieudoelstellingen te kunnen halen en de verstedelijking het hoofd te kunnen bieden. Het bedrag van 1 miljard euro per jaar is volgens het gezelschap hetzelfde bedrag als dat sinds 2010 jaarlijks is bezuinigd op de infrastructuur.