Leasing en verhuur

Laatste update:

PostNL belevert Waddeneilanden uitstootvrij

PostNL gaat op alle Waddeneilanden brieven en pakketten volledig uitstootvrij bezorgen.

Terschelling is het eerste eiland waar alle post en pakketten uitsluitend te voet, per fiets of per elektrische auto of scooter worden bezorgd. Vlieland, Texel, Ameland en Schiermonnikoog volgen later dit jaar. Albert Rodenboog, directeur Productie bij PostNL, noemt de bezorging op psierkracht of met elektrische aandrijving “de volgende stap in duurzamer en slimmer bezorgen”. Hij voorziet bovendien aanvullende dienstverlening, zoals het uitstootvrij bezorgen van bagage van vakantiegangers en belevering van lokale ondernemers.

PostNL zet tot nog toe drie elektrische bestelbussen in op de Wadden. Het gaat om een 3,5 tons Citroen Jumper en twee Nissan eNV200 Maxis. De auto’s worden geleverd door Voltia. Dit bedrijf levert in heel Europa elektrisch aangedreven bestelauto’s ‘as a service’, dat wil zeggen in een leaseconstructie waarbij het eigendom, service en onderhoud in handen van Voltia blijven. Het bedrijf verstrekt op deze manier elektrische bestelauto’s aan bezorgers DPD, TNT, DB Schenker en de Slowaakse post.

PostNL kondigde in oktober 2016 aan vierhonderd bestelauto’s op diesel te vervangen door evenveel voertuigen op groengas. Die doelstelling is inmiddels gehaald en opgehoogd tot vijfhonderd voertuigen, meldt het bedrijf

PostNL belevert Waddeneilanden uitstootvrij | Fleet&Mobility

PostNL belevert Waddeneilanden uitstootvrij

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Terschelling is het eerste eiland waar alle post en pakketten uitsluitend te voet, per fiets of per elektrische auto of scooter worden bezorgd. Vlieland, Texel, Ameland en Schiermonnikoog volgen later dit jaar. Albert Rodenboog, directeur Productie bij PostNL, noemt de bezorging op psierkracht of met elektrische aandrijving “de volgende stap in duurzamer en slimmer bezorgen”. Hij voorziet bovendien aanvullende dienstverlening, zoals het uitstootvrij bezorgen van bagage van vakantiegangers en belevering van lokale ondernemers.

PostNL zet tot nog toe drie elektrische bestelbussen in op de Wadden. Het gaat om een 3,5 tons Citroen Jumper en twee Nissan eNV200 Maxis. De auto’s worden geleverd door Voltia. Dit bedrijf levert in heel Europa elektrisch aangedreven bestelauto’s ‘as a service’, dat wil zeggen in een leaseconstructie waarbij het eigendom, service en onderhoud in handen van Voltia blijven. Het bedrijf verstrekt op deze manier elektrische bestelauto’s aan bezorgers DPD, TNT, DB Schenker en de Slowaakse post.

PostNL kondigde in oktober 2016 aan vierhonderd bestelauto’s op diesel te vervangen door evenveel voertuigen op groengas. Die doelstelling is inmiddels gehaald en opgehoogd tot vijfhonderd voertuigen, meldt het bedrijf