Leasing en verhuur

Laatste update:

Leaseplan-onderzoek: grote verschillen in elektrisch rijden binnen Europa

Nederland is het verst met de infrastructuur. (Foto: Shutterstock)

Noorwegen, Nederland, Zweden en Oostenrijk zijn het best voorbereid op de verwachte groei van het aantal EV’s.

Dit blijkt uit de 2019-editie van de EV Readiness Index van Leaseplan. Daarin wordt jaarlijks voor 22 Europese landen onderzocht wat de ontwikkelkansen zijn voor elektrische automobiliteit. Elektrisch rijden is in een toenemend aantal Europese landen een haalbare optie, blijkt uit het onderzoek. Leaseplan heeft van het elektrificeren van de eigen vloot en die van zijn klanten een van de speerpunten gemaakt.

Alle Europese landen hebben een verbeterde score laten zien ten opzichte van vorig jaar. Daarbij gaat het met name om verbetering van de laadinfrastructuur en een grotere beschikbaarheid van elektrische voertuigen, zodat de consument een echte keuze kan maken. De mate van verbetering varieert wel sterk per land. Noorwegen, Nederland, Zweden en Oostenrijk zijn er helemaal klaar voor, stelt het leasebedrijf. Nederland staat bovenaan waar het gaat om het absoluut aantal publieke laadpalen: we hebben er 83.196. Dat zijn er 4,8 per duizend inwoners en ook dat is een topscore.

Vooral Finland, Duitsland en Portugal hebben hun positie aanzienlijk verbeterd, dankzij een betere laadinfrastructuur, een hoger percentage EV-registraties en aantrekkelijke stimuleringsmaatregelen van de overheid. Roemenië. Slowakije, Tsjechië, Griekenland en Polen staan onderaan de lijst. Deze landen scoren zeer slecht op zeker twee van de drie genoemde factoren.

Bekijk het hele rapport in de Automotive Kennisbank. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Leaseplan-onderzoek: grote verschillen in elektrisch rijden binnen Europa | Fleet&Mobility

Leaseplan-onderzoek: grote verschillen in elektrisch rijden binnen Europa

Maarten Maarten
• Laatste update:
Nederland is het verst met de infrastructuur. (Foto: Shutterstock)

Dit blijkt uit de 2019-editie van de EV Readiness Index van Leaseplan. Daarin wordt jaarlijks voor 22 Europese landen onderzocht wat de ontwikkelkansen zijn voor elektrische automobiliteit. Elektrisch rijden is in een toenemend aantal Europese landen een haalbare optie, blijkt uit het onderzoek. Leaseplan heeft van het elektrificeren van de eigen vloot en die van zijn klanten een van de speerpunten gemaakt.

Alle Europese landen hebben een verbeterde score laten zien ten opzichte van vorig jaar. Daarbij gaat het met name om verbetering van de laadinfrastructuur en een grotere beschikbaarheid van elektrische voertuigen, zodat de consument een echte keuze kan maken. De mate van verbetering varieert wel sterk per land. Noorwegen, Nederland, Zweden en Oostenrijk zijn er helemaal klaar voor, stelt het leasebedrijf. Nederland staat bovenaan waar het gaat om het absoluut aantal publieke laadpalen: we hebben er 83.196. Dat zijn er 4,8 per duizend inwoners en ook dat is een topscore.

Vooral Finland, Duitsland en Portugal hebben hun positie aanzienlijk verbeterd, dankzij een betere laadinfrastructuur, een hoger percentage EV-registraties en aantrekkelijke stimuleringsmaatregelen van de overheid. Roemenië. Slowakije, Tsjechië, Griekenland en Polen staan onderaan de lijst. Deze landen scoren zeer slecht op zeker twee van de drie genoemde factoren.

Bekijk het hele rapport in de Automotive Kennisbank.