Leasing en verhuur

Laatste update:

Leaseplan introduceert deel-app Tess voor private lease

Deel-app voor private leaserijders. (Foto: Leaseplan)

De app wordt de komende zes maanden getest onder 100 private leaseklanten.

Leaseplan Nederland lanceert vandaag de nieuwe app Tess, waarmee private leaseklanten hun auto kunnen delen. Met de app kunnen gebruikers reserveringen maken, de standplaats van de auto checken en zelf de gebruiks- en brandstofkosten regelen. Voor dit autodeelproject wordt niet samengewerkt met Snappcar, dat door Leaseplan-klanten al enige tijd kan worden gebruikt om hun auto te delen. Voor Tess is in eigen beheer een deeltechnologie ontwikkeld door het Amsterdamse techbedrijf Code d’Azur, meldt woordvoerder Corinne Vonk van Leaseplan Nederland aan Automotive.

De leasemaatschappij gaat de app het komend half jaar testen onder een groep van 100 private leaseklanten. De app is geïntegreerd met Google Maps en maakt gebruik van een tracking beacon waarmee de parkeerplek te traceren is. Er is ook een tankpas aan de app gekoppeld, van Travelcard, waarmee de brandstofkosten centraal geregistreerd en verdeeld kunnen worden.

Toegankelijker 

Of de pilot succesvol is, hangt niet zozeer af van het aantal ‘deelmomenten’, maar meer met de tevredenheid van de leaserijders, zegt Vonk. “We bieden de mogelijkheid om de auto te delen al via Snappcar aan, maar willen het nu nog toegankelijker maken door de auto met bekenden te delen via deze app.” Snappcar wordt nu door een klein percentage leaserijders gebruikt.

De pilot draait in eerste instantie 6 maanden. “Na de pilot van 6 maanden bekijken we of en zo ja op welke manier we dit concept verder uitrollen”, aldus Vonk. “Bijvoorbeeld of we Tess dan voor alle private leaseklanten inzetten of dat we dit gefaseerd doen.”  Een ruime 10 procent van de totale vloot is private lease bij Leaseplan, mede door een groot aantal opvallende acties met retailers, meldt Vonk.

Onlangs bood Leaseplan ook via de Hema private lease aan, nadat het al eerder acties hield bij andere retailketens.

Leaseplan introduceert deel-app Tess voor private lease | Fleet&Mobility

Leaseplan introduceert deel-app Tess voor private lease

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Deel-app voor private leaserijders. (Foto: Leaseplan)

Leaseplan Nederland lanceert vandaag de nieuwe app Tess, waarmee private leaseklanten hun auto kunnen delen. Met de app kunnen gebruikers reserveringen maken, de standplaats van de auto checken en zelf de gebruiks- en brandstofkosten regelen. Voor dit autodeelproject wordt niet samengewerkt met Snappcar, dat door Leaseplan-klanten al enige tijd kan worden gebruikt om hun auto te delen. Voor Tess is in eigen beheer een deeltechnologie ontwikkeld door het Amsterdamse techbedrijf Code d’Azur, meldt woordvoerder Corinne Vonk van Leaseplan Nederland aan Automotive.

De leasemaatschappij gaat de app het komend half jaar testen onder een groep van 100 private leaseklanten. De app is geïntegreerd met Google Maps en maakt gebruik van een tracking beacon waarmee de parkeerplek te traceren is. Er is ook een tankpas aan de app gekoppeld, van Travelcard, waarmee de brandstofkosten centraal geregistreerd en verdeeld kunnen worden.

Toegankelijker 

Of de pilot succesvol is, hangt niet zozeer af van het aantal ‘deelmomenten’, maar meer met de tevredenheid van de leaserijders, zegt Vonk. “We bieden de mogelijkheid om de auto te delen al via Snappcar aan, maar willen het nu nog toegankelijker maken door de auto met bekenden te delen via deze app.” Snappcar wordt nu door een klein percentage leaserijders gebruikt.

De pilot draait in eerste instantie 6 maanden. “Na de pilot van 6 maanden bekijken we of en zo ja op welke manier we dit concept verder uitrollen”, aldus Vonk. “Bijvoorbeeld of we Tess dan voor alle private leaseklanten inzetten of dat we dit gefaseerd doen.”  Een ruime 10 procent van de totale vloot is private lease bij Leaseplan, mede door een groot aantal opvallende acties met retailers, meldt Vonk.

Onlangs bood Leaseplan ook via de Hema private lease aan, nadat het al eerder acties hield bij andere retailketens.