Leasing en verhuur

Laatste update:

Restwaarden ex-leaseauto’s onder druk door corona-uitbraak

De waarde van occasions daalt. (Foto: Shutterstock)

De prijzen van occasions dalen als gevolg van de coronacrisis. Dat concluderen onder meer dataleveranciers Indicata en Xray.

De handelsprijzen liggen gemiddeld ongeveer 7,5 procent lager dan twee weken geleden. Dat is exclusief de export, daar is de prijsdaling ongeveer 15 procent. Dat blijkt uit de handelswaarde-index Xray. Het aanbod van gebruikte auto’s op de b2v-veiling is met circa 30 procent teruggelopen. Dat is een gevolg van de afname van dealer-inruiltaxaties. Ondanks deze afname is de daling in het aantal transacties met net 5 procent nog gering. Xray meldt dat het de dagelijkse veilingen blijft faciliteren. 

Datalverancier VWE meldt een daling van de occasionverkoop aan consumenten van 6,5 procent. En constateert dat zowel de import- als export dramatisch gedaald zijn. 

Toch moet niemand verbaasd opkijken als de prijsdalingen tijdelijk zijn. De occasionmarkt heeft bij de vorige crisis bewezen erg veerkrachtig te zijn en na een dip snel weer op het oude niveau te kunnen komen. Dat meldt Indicata in een whitepaper waarin het mogelijke scenario’s bespreekt. Vooralsnog is het bedrijf, dat ook ziet dat de prijzen in heel Europa aan het dalen zijn, gematigd positief. “De occasionmarkt herstelde zich bij de vorige crisis veel sneller dan de markt voor nieuwe auto’s.” Volgens Indicata kan de occasionmarkt veel beter omgaan met prijsvariaties en onzekerheid. Download de whitepaper hier.

Restwaarden ex-leaseauto’s onder druk door corona-uitbraak | Fleet&Mobility

Restwaarden ex-leaseauto’s onder druk door corona-uitbraak

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De waarde van occasions daalt. (Foto: Shutterstock)

De handelsprijzen liggen gemiddeld ongeveer 7,5 procent lager dan twee weken geleden. Dat is exclusief de export, daar is de prijsdaling ongeveer 15 procent. Dat blijkt uit de handelswaarde-index Xray. Het aanbod van gebruikte auto’s op de b2v-veiling is met circa 30 procent teruggelopen. Dat is een gevolg van de afname van dealer-inruiltaxaties. Ondanks deze afname is de daling in het aantal transacties met net 5 procent nog gering. Xray meldt dat het de dagelijkse veilingen blijft faciliteren. 

Datalverancier VWE meldt een daling van de occasionverkoop aan consumenten van 6,5 procent. En constateert dat zowel de import- als export dramatisch gedaald zijn. 

Toch moet niemand verbaasd opkijken als de prijsdalingen tijdelijk zijn. De occasionmarkt heeft bij de vorige crisis bewezen erg veerkrachtig te zijn en na een dip snel weer op het oude niveau te kunnen komen. Dat meldt Indicata in een whitepaper waarin het mogelijke scenario’s bespreekt. Vooralsnog is het bedrijf, dat ook ziet dat de prijzen in heel Europa aan het dalen zijn, gematigd positief. “De occasionmarkt herstelde zich bij de vorige crisis veel sneller dan de markt voor nieuwe auto’s.” Volgens Indicata kan de occasionmarkt veel beter omgaan met prijsvariaties en onzekerheid. Download de whitepaper hier.