Leasing en verhuur

Laatste update:

Leaseplan-ceo Tex Gunning: Hybride werken geen optie voor ons

Tex Gunning in een (videogesprek) met Erik Dijkstra en Frank Evenblij. (Foto: Automotive)

Leasemaatschappij Leaseplan verwacht dat zijn medewerkers weer gewoon naar kantoor komen. 

Dat vertelde topman Tex Gunning gisteren op het Nationaal Automotive Congres, waar hij onderworpen werd aan een kruisverhoor door Erik Dijkstra en Frank Evenblij.

Zo mocht Gunning ook tekst en uitleg geven over de wens van het bedrijf om alleen gevaccineerd personeel te laten terugkeren op kantoor. “Wij gaan er vanuit dat iedereen gevaccineerd is,  waardoor er geen reden is om niet terug te gaan naar kantoor. Hierbij is nooit sprake geweest van een vaccinatieplicht”, stelt hij. “Voor velen is het terugkeren naar kantoor een shock na een lange periode van thuiswerken. De discussie die nu op gang komt, gaat over het hybride werken, maar dat is geen optie voor Leaseplan. Het wordt binnen ons bedrijf geen arbeidsrecht om 2 of 3 dagen per week thuis te werken.”

Gunning gelooft niet dat door het thuiswerken de mobiliteitsbehoefte veranderd is. “De auto blijft de heilige koe. Mensen blijven gehecht aan eigen vervoer, wat ook terug te zien is in de afname van het aantal reizigers in het OV. Hierbij heb ik de indruk dat Mobility as a Service (MaaS) als modewoord wordt gebruikt.”

In de komende jaren bepalen de klimaatproblemen de agenda, zo is de overtuiging van Gunning. “De klimaatdreiging vormt de grootste dreiging. Het is schandalig dat politici niet veel eerder actie heeft ondernomen. Zij falen hierin”, aldus Gunning.

Het Nationaal Automotive Congres is een tweejaarlijks event voor de top van de Nederlandse autobranche. Gisteren vond in Pathé Ede de derde editie plaats.

Leaseplan-ceo Tex Gunning: Hybride werken geen optie voor ons | Fleet&Mobility

Leaseplan-ceo Tex Gunning: Hybride werken geen optie voor ons

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Tex Gunning in een (videogesprek) met Erik Dijkstra en Frank Evenblij. (Foto: Automotive)

Dat vertelde topman Tex Gunning gisteren op het Nationaal Automotive Congres, waar hij onderworpen werd aan een kruisverhoor door Erik Dijkstra en Frank Evenblij.

Zo mocht Gunning ook tekst en uitleg geven over de wens van het bedrijf om alleen gevaccineerd personeel te laten terugkeren op kantoor. “Wij gaan er vanuit dat iedereen gevaccineerd is,  waardoor er geen reden is om niet terug te gaan naar kantoor. Hierbij is nooit sprake geweest van een vaccinatieplicht”, stelt hij. “Voor velen is het terugkeren naar kantoor een shock na een lange periode van thuiswerken. De discussie die nu op gang komt, gaat over het hybride werken, maar dat is geen optie voor Leaseplan. Het wordt binnen ons bedrijf geen arbeidsrecht om 2 of 3 dagen per week thuis te werken.”

Gunning gelooft niet dat door het thuiswerken de mobiliteitsbehoefte veranderd is. “De auto blijft de heilige koe. Mensen blijven gehecht aan eigen vervoer, wat ook terug te zien is in de afname van het aantal reizigers in het OV. Hierbij heb ik de indruk dat Mobility as a Service (MaaS) als modewoord wordt gebruikt.”

In de komende jaren bepalen de klimaatproblemen de agenda, zo is de overtuiging van Gunning. “De klimaatdreiging vormt de grootste dreiging. Het is schandalig dat politici niet veel eerder actie heeft ondernomen. Zij falen hierin”, aldus Gunning.

Het Nationaal Automotive Congres is een tweejaarlijks event voor de top van de Nederlandse autobranche. Gisteren vond in Pathé Ede de derde editie plaats.