Leasing en verhuur

Laatste update:

Nijmegen plaatst 400 deelfietsen en 200 deelscooters

De binnenstad van Nijmegen. (Foto: Shutterstock)

De gemeente Nijmegen geeft vergunningen af voor zo’n 400 elektrische deelfietsen en 200 deelscooters in de stad. Dat meldt de gemeente.

Deze mogen overal worden teruggezet. In drukke gebieden zoals de binnenstad, het centrum en rondom de campus Heyendaal kunnen de fietsen en scooters alleen in speciale vakken worden achtergelaten. De vergunningen voor verhuur van deze deelscooters en deel(e)fietsen worden afgegeven aan de bedrijven Bolt, Go Sharing, Check en Felyx. De plaatsing van de vervoersmiddelen staat gepland in het najaar van 2022.

Wethouder mobiliteit, Cilia Daemen: “Door de komst van de extra elektrische deelscooters en deelfietsen hebben Nijmeegse inwoners en bezoekers nog meer mogelijkheden om duurzaam te reizen op een laagdrempelige manier. Dit past bij onze ambitie om de stad duurzaam bereikbaar te laten zijn en te zorgen voor schoner vervoer.” 

Bereikbaarheid

De deelfietsen en deelscooters kunnen ook worden gebruikt voor enkele ritten. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld heen de bus kan nemen en terug een deelfiets. De voertuigen zijn ook beschikbaar op de P&R’s. De deelscooters en deelfietsen mogen overal worden teruggezet. De aanbieders houden daarbij in de gaten dat er in elke wijk fietsen en scooters te vinden zijn. Op plekken waar we extra drukte verwachten, richten we speciale plekken in waar ze teruggezet moeten worden. Ook is er een extra controle op hoe de fiets of scooter wordt achtergelaten. De gebruiker moet na gebruik namelijk een foto nemen van hoe het voertuig geparkeerd staat. Dit heeft in andere steden al geleid tot netter parkeergedrag. Gebruikers die vaak in de fout gaan, worden uitgesloten van gebruik.

Nijmegen plaatst 400 deelfietsen en 200 deelscooters | Fleet&Mobility

Nijmegen plaatst 400 deelfietsen en 200 deelscooters

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De binnenstad van Nijmegen. (Foto: Shutterstock)

Deze mogen overal worden teruggezet. In drukke gebieden zoals de binnenstad, het centrum en rondom de campus Heyendaal kunnen de fietsen en scooters alleen in speciale vakken worden achtergelaten. De vergunningen voor verhuur van deze deelscooters en deel(e)fietsen worden afgegeven aan de bedrijven Bolt, Go Sharing, Check en Felyx. De plaatsing van de vervoersmiddelen staat gepland in het najaar van 2022.

Wethouder mobiliteit, Cilia Daemen: “Door de komst van de extra elektrische deelscooters en deelfietsen hebben Nijmeegse inwoners en bezoekers nog meer mogelijkheden om duurzaam te reizen op een laagdrempelige manier. Dit past bij onze ambitie om de stad duurzaam bereikbaar te laten zijn en te zorgen voor schoner vervoer.” 

Bereikbaarheid

De deelfietsen en deelscooters kunnen ook worden gebruikt voor enkele ritten. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld heen de bus kan nemen en terug een deelfiets. De voertuigen zijn ook beschikbaar op de P&R’s. De deelscooters en deelfietsen mogen overal worden teruggezet. De aanbieders houden daarbij in de gaten dat er in elke wijk fietsen en scooters te vinden zijn. Op plekken waar we extra drukte verwachten, richten we speciale plekken in waar ze teruggezet moeten worden. Ook is er een extra controle op hoe de fiets of scooter wordt achtergelaten. De gebruiker moet na gebruik namelijk een foto nemen van hoe het voertuig geparkeerd staat. Dit heeft in andere steden al geleid tot netter parkeergedrag. Gebruikers die vaak in de fout gaan, worden uitgesloten van gebruik.