Overig

Laatste update:

Rijstijlapp Drive2cash berekent besparing bij freewheelen

Er is een nieuwe rijstijlapp gelanceerd. De zogenoemde Drive2cash-app is gratis, internationaal en laat zien hoeveel brandstofkosten je bespaart door een auto uit te laten rollen met de voet van het gas en de versnelling in z’n vrij. Deze maand werd al een andere rijstijlapp, die van Multilease, in de appstore geplaatst.

Paul Meulblok is medeoprichter van de Drive2cash-app en de bijbehorende stichting en noemt het uitrollen ‘freewheelen’. De app werkt als volgt. Een berijder zet de gps aan en vult de betaalde brandstofprijs in. De app staat in verbinding met het gps-signaal en registreert wanneer een auto freewheelt. “De auto mindert dan vaart en dat wordt opgepikt. Per meter wordt berekend hoeveel er is bespaard”, legt Meulblok uit. Daartoe wordt met een gemiddeld verbruik van 1 : 11 gerekend.

Er bestaan al veel apps die het rijgedrag van berijders proberen te beïnvloeden om zuiniger te rijden. “Die apps focussen vaak alleen op CO2-besparingen. Wij tonen juist de bedragen. Gedreven door geld passen mensen sneller hun gedrag aan.” De app meet niet hoeveel geld er wordt bespaard tijdens het (zuinig) rijden zelf. “Eventueel voegen we dat in de toekomst nog toe.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Rijstijlapp Drive2cash berekent besparing bij freewheelen | Fleet&Mobility

Rijstijlapp Drive2cash berekent besparing bij freewheelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Paul Meulblok is medeoprichter van de Drive2cash-app en de bijbehorende stichting en noemt het uitrollen ‘freewheelen’. De app werkt als volgt. Een berijder zet de gps aan en vult de betaalde brandstofprijs in. De app staat in verbinding met het gps-signaal en registreert wanneer een auto freewheelt. “De auto mindert dan vaart en dat wordt opgepikt. Per meter wordt berekend hoeveel er is bespaard”, legt Meulblok uit. Daartoe wordt met een gemiddeld verbruik van 1 : 11 gerekend.

Er bestaan al veel apps die het rijgedrag van berijders proberen te beïnvloeden om zuiniger te rijden. “Die apps focussen vaak alleen op CO2-besparingen. Wij tonen juist de bedragen. Gedreven door geld passen mensen sneller hun gedrag aan.” De app meet niet hoeveel geld er wordt bespaard tijdens het (zuinig) rijden zelf. “Eventueel voegen we dat in de toekomst nog toe.”