Overig

Laatste update:

Amsterdam start aanbesteding snelladers

De gemeente Amsterdam breidt het laadnetwerk voor elektrische voertuigen uit met ten minste zes snelladers. Vanaf donderdag 8 oktober kunnen bedrijven meedingen naar de exploitatie hiervan. Twee snelladers komen bij de nieuwe taxistandplaats bij het Centraal Station. De locaties voor de overige laders zijn nader te bepalen.

De definitieve gunning wordt uiterlijk 23 december bekend gemaakt. Dat meldt de gemeente.

Tegelijk met de aanbesteding van zes snelladers op korte termijn, gaat de stad de mogelijkheden voor nog eens vier locaties voor grootschalig snelladen onderzoeken.

“Schone lucht en schoon vervoer zijn van groot belang voor de groeiende stad”, zegt wethouder Abdeluheb Choho van Duurzaamheid. “Daarom zetten we zo breed mogelijk in om dit te bereiken: samen met het bedrijfsleven en vervoerders, samen met kennisinstellingen en zo innovatief mogelijk. Daarom kijken we ook naar meer snelladers, bovenop de vierduizend gewone laadpunten die we in 2018 al hebben.”

De gemeente maakte deze week ook de plannen bekend voor een uitstootvrije bevoorrading van de binnenstad in 2025.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Amsterdam start aanbesteding snelladers | Fleet&Mobility

Amsterdam start aanbesteding snelladers

Redactie Redactie
• Laatste update:

De definitieve gunning wordt uiterlijk 23 december bekend gemaakt. Dat meldt de gemeente.

Tegelijk met de aanbesteding van zes snelladers op korte termijn, gaat de stad de mogelijkheden voor nog eens vier locaties voor grootschalig snelladen onderzoeken.

“Schone lucht en schoon vervoer zijn van groot belang voor de groeiende stad”, zegt wethouder Abdeluheb Choho van Duurzaamheid. “Daarom zetten we zo breed mogelijk in om dit te bereiken: samen met het bedrijfsleven en vervoerders, samen met kennisinstellingen en zo innovatief mogelijk. Daarom kijken we ook naar meer snelladers, bovenop de vierduizend gewone laadpunten die we in 2018 al hebben.”

De gemeente maakte deze week ook de plannen bekend voor een uitstootvrije bevoorrading van de binnenstad in 2025.