Overig

Laatste update:

Interpolis ontmoedigt smartphone-gebruik achter het stuur

Interpolis start volgende maand een pilot onder 600 automobilisten tussen de 18 en 24 jaar om smartphone-gebruik achter het stuur af te leren. Via de zogenoemde Autofocus-app gaat de verzekeraar veilig rijgedrag stimuleren en belonen. Er wordt daarvoor samengewerkt met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (Swov).

Dat meldt Interpolis.

De pilot maakt deel uit van het programma ‘Slimopweg’ van Interpolis. De deelnemende jongeren gaan vanaf 9 november hun smartphone twee maanden lang niet meer gebruiken tijdens het rijden.

Afleiding door het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het autorijden wordt steeds vaker erkend als een belangrijke risicofactor in het verkeer. Volgens Swov vallen er hierbij in ons land jaarlijks enkele tientallen dodelijke slachtoffers. Jonge automobilisten tussen de 18 en 24 jaar maken volgens de stichting vijf tot zeven keer meer kans op een ongeval dan ervaren automobilisten (30-59 jaar).

Interpolis heeft in juli 2015 het tweejarige autoprogramma ‘Slimopweg’ gelanceerd, met als doel de verkeersveiligheid in Nederland te vergroten en zo schades op de weg terug te dringen. Door middel van een aantal experimenten (rijvaardigheidstrainingen; gebruik Autofocus-app) zoekt de verzekeraar naar oplossingen om de verkeersveiligheid te vergroten. De meest effectieve zullen uiteindelijk ook in haar producten zullen worden verwerkt. Er worden dan ook meerdere beloningssystemen getest in de pilot.

In het voorjaar won de rijstijlhulp-app Safe Driving Insights (SDI) de ANWB Mobiliteitsprijs.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Interpolis ontmoedigt smartphone-gebruik achter het stuur | Fleet&Mobility

Interpolis ontmoedigt smartphone-gebruik achter het stuur

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Interpolis.

De pilot maakt deel uit van het programma ‘Slimopweg’ van Interpolis. De deelnemende jongeren gaan vanaf 9 november hun smartphone twee maanden lang niet meer gebruiken tijdens het rijden.

Afleiding door het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het autorijden wordt steeds vaker erkend als een belangrijke risicofactor in het verkeer. Volgens Swov vallen er hierbij in ons land jaarlijks enkele tientallen dodelijke slachtoffers. Jonge automobilisten tussen de 18 en 24 jaar maken volgens de stichting vijf tot zeven keer meer kans op een ongeval dan ervaren automobilisten (30-59 jaar).

Interpolis heeft in juli 2015 het tweejarige autoprogramma ‘Slimopweg’ gelanceerd, met als doel de verkeersveiligheid in Nederland te vergroten en zo schades op de weg terug te dringen. Door middel van een aantal experimenten (rijvaardigheidstrainingen; gebruik Autofocus-app) zoekt de verzekeraar naar oplossingen om de verkeersveiligheid te vergroten. De meest effectieve zullen uiteindelijk ook in haar producten zullen worden verwerkt. Er worden dan ook meerdere beloningssystemen getest in de pilot.

In het voorjaar won de rijstijlhulp-app Safe Driving Insights (SDI) de ANWB Mobiliteitsprijs.