Overig

Laatste update:

Energiebedrijf opent snellaadstation

Energieleverancier De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) opent volgende maand langs de A13 bij Delft haar eerste snellaadstation. Voor de realisatie wordt samengewerkt met leasemaatschappij Mister Green Electric Lease.

Dat meldt NLE vandaag.

Als het aan NLE ligt, blijft het niet bij dit snellaadstation. “We kijken voortdurend naar de mogelijkheden. Over een tijdje zijn wij een vertrouwd beeld langs de snelweg”, aldus Harald Swinkels, ceo NLE. De energieleverancier werkt vaker samen met Mister Green, onlangs kondigden de partijen ook aan duizend Tesla’s Model 3 naar Nederland te halen. Voor de leasemaatschappij is dit niet het eerste laadstation, maar het elfde.

Op het laadstation bij Delft kunnen twee auto`s tegelijk laden. In 30 minuten wordt de accu voor 80 procent opgeladen, maar in de praktijk leggen automobilisten volgens NLE hun wagen zo`n 15 minuten aan de lader en laden ze de accu `s nachts thuis volledig op. Op het dak van het snellaadstation zijn 39 zonnepanelen aangebracht die duurzame energie leveren.

Zendmasten
Een dochterbedrijf van Mister Green (Chargemedia) is bouwer en eigenaar van een netwerk van snellaadstations. “Wij doen de hardware en verhuren dit aan exploitanten. Vergelijk het met zendmasten voor telefonie, of Shell-benzinestations”, legt Mark Schreurs van Mister Green uit. “Travelcard was de eerste exploitant die we aansloten, NLE is de tweede en binnenkort maken we de derde bekend. Tegen het eind van dit jaar verwachten we twintig snellaadstations te hebben in Nederland.”

Chargemedia kijkt naar de mogelijkheden om ook in het buitenland snellaadstations te openen volgens hetzelfde model. Er wordt in eerste instantie gekeken naar België en Duitsland.  

Chargemedia/Mister Green is concurrent van Fastned, dat vijftig snellaadstations in bezit heeft en ook zelf exploiteert

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Energiebedrijf opent snellaadstation | Fleet&Mobility

Energiebedrijf opent snellaadstation

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt NLE vandaag.

Als het aan NLE ligt, blijft het niet bij dit snellaadstation. “We kijken voortdurend naar de mogelijkheden. Over een tijdje zijn wij een vertrouwd beeld langs de snelweg”, aldus Harald Swinkels, ceo NLE. De energieleverancier werkt vaker samen met Mister Green, onlangs kondigden de partijen ook aan duizend Tesla’s Model 3 naar Nederland te halen. Voor de leasemaatschappij is dit niet het eerste laadstation, maar het elfde.

Op het laadstation bij Delft kunnen twee auto`s tegelijk laden. In 30 minuten wordt de accu voor 80 procent opgeladen, maar in de praktijk leggen automobilisten volgens NLE hun wagen zo`n 15 minuten aan de lader en laden ze de accu `s nachts thuis volledig op. Op het dak van het snellaadstation zijn 39 zonnepanelen aangebracht die duurzame energie leveren.

Zendmasten
Een dochterbedrijf van Mister Green (Chargemedia) is bouwer en eigenaar van een netwerk van snellaadstations. “Wij doen de hardware en verhuren dit aan exploitanten. Vergelijk het met zendmasten voor telefonie, of Shell-benzinestations”, legt Mark Schreurs van Mister Green uit. “Travelcard was de eerste exploitant die we aansloten, NLE is de tweede en binnenkort maken we de derde bekend. Tegen het eind van dit jaar verwachten we twintig snellaadstations te hebben in Nederland.”

Chargemedia kijkt naar de mogelijkheden om ook in het buitenland snellaadstations te openen volgens hetzelfde model. Er wordt in eerste instantie gekeken naar België en Duitsland.  

Chargemedia/Mister Green is concurrent van Fastned, dat vijftig snellaadstations in bezit heeft en ook zelf exploiteert