Personenauto's

Laatste update:

Politie start nieuwe tender

De politie is gestart met de consultatieronde voor een nieuwe aanbesteding voor elfduizend politieauto’s, -busjes en -motoren. Dat meldt het ANP.

Om de vorige aanbesteding, die werd gewonnen door Pon, was van meet af aan veel te doen. Zo zou de tender naar Pon zijn toegeschreven en zou er sprake zijn van corruptie. Hoewel een commissie na onderzoek destijds geen onrechtmatigheden constateerde, is er ditmaal gekozen voor een andere opzet.

Eén van de wijzigingen is om niet meer alles in één grote aanbesteding onder te brengen met een leverancier als `winnaar`. Nu is de aanbesteding opgesplitst in segmenten. Er wordt per segment een merk aangesteld.

Naast het opsplitsen van de aanbesteding krijgen potentiële leveranciers ook meer inspraak om te voorkomen dat de tender lijkt toegeschreven naar één leverancier. Deze inspraakronde is gisteren gestart.

Onder de aanbesteding vallen onder andere noodhulpvoertuigen, ME- en arrestantenbusjes, terreinauto`s en wagens voor de recherche. Er moet voor 1 juli 2016 een keuze zijn gemaakt.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Politie start nieuwe tender | Fleet&Mobility

Politie start nieuwe tender

Redactie Redactie
• Laatste update:

Om de vorige aanbesteding, die werd gewonnen door Pon, was van meet af aan veel te doen. Zo zou de tender naar Pon zijn toegeschreven en zou er sprake zijn van corruptie. Hoewel een commissie na onderzoek destijds geen onrechtmatigheden constateerde, is er ditmaal gekozen voor een andere opzet.

Eén van de wijzigingen is om niet meer alles in één grote aanbesteding onder te brengen met een leverancier als `winnaar`. Nu is de aanbesteding opgesplitst in segmenten. Er wordt per segment een merk aangesteld.

Naast het opsplitsen van de aanbesteding krijgen potentiële leveranciers ook meer inspraak om te voorkomen dat de tender lijkt toegeschreven naar één leverancier. Deze inspraakronde is gisteren gestart.

Onder de aanbesteding vallen onder andere noodhulpvoertuigen, ME- en arrestantenbusjes, terreinauto`s en wagens voor de recherche. Er moet voor 1 juli 2016 een keuze zijn gemaakt.